Wederom met Go Ahead Eagles een clean sheet noteren en zelf verantwoordelijk zijn voor de derde treffer van de wedstrijd. Voor Bas Kuipers was het duel met FC Den Bosch er gistermiddag eentje om met plezier op terug te kijken.

De Amsterdamse linksback schoot de bal, terwijl hij zelf kort bij de achterlijn stond, knap achter FC Den Bosch-keeper Wouter van der Steen. Voor sommigen zag het er uit als een geluksdoelpunt, maar volgens Kuipers zelf was dat zeker niet het geval. “Veel mensen vroegen me na de wedstrijd of het een bewussie was. Ja, het was zeker een gericht schot. Ik nam de bal aan en wilde eigenlijk gelijk schieten, maar de bal kwam nét iets te ver. Toen dacht ik: waarom schiet ik niet in de korte hoek? Daardoor kon ik de keeper goed verrassen en een mooi doelpunt maken.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Met zijn tweede doelpunt van het seizoen staat Kuipers momenteel, samen met Sam Beukema en Sam Hendriks, op een gedeelde tweede plaats in het topscorersklassement van Go Ahead Eagles. De linkervleugelverdediger hoopt in het vervolg van de huidige voetbaljaargang nog meer goals achter zijn naam te mogen schrijven. “Ik wil er dit seizoen zeker nog twee maken”, stelt Kuipers. “Als verdediger is de nul achterin vasthouden uiteraard belangrijk, maar een doelpunt maken voor het team vind ik stiekem leuker. Al mag ik dat eigenlijk niet hardop zeggen, want anders heb ik straks een boze Jay Gorter achter me aan zitten, haha.”

(Foto: Erik Pasman)