Eerste Selectie

Bekerduel met Almere City FC op woensdag 27 oktober

De KNVB heeft het definitieve programma voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker vastgesteld. De wedstrijd Almere City FC – Go Ahead Eagles wordt gespeeld op woensdag 27 oktober om 20:00 uur in het Yanmar Stadion.

Voor Go Ahead Eagles rolde afgelopen zaterdag tijdens de loting een ‘oude bekerbekende’ uit de koker. Ook op 29 oktober 2019 reisde de ploeg in de eerste ronde van het vaderlandse bekertoernooi immers af naar Flevoland voor een cuptreffen met Almere City FC. Destijds maakte James Efmorfidis de openingstreffer namens de Almeerders. Doelpunten van Sam Beukema en Richard van der Venne zorgden ervoor dat Go Ahead Eagles met een 1-2 voorsprong kon gaan rusten. In de tweede helft was Adrian Edqvist verantwoordelijk voor de derde Eagles-treffer, waardoor Go Ahead Eagles uiteindelijk door een 1-3 zege de volgende ronde van het toernooi om de TOTO KNVB Beker bereikte.

In het vervolg van het bekertoernooi slaagde Go Ahead Eagles er in het seizoen 2019/2020 ook in om te winnen bij FC Twente en IJsselmeervogels (na strafschoppen), waarna het bekersprookje in de kwartfinale eindigde door een nederlaag in De Adelaarshorst tegen FC Utrecht.

Netherlands: Almere City Fc Vs Go Ahead Eagles(Fotografie: Erik Pasman)

Terug naar overzicht
Gae Website Popup