Ook op de tweede zaterdag van september voetballen de jeugdteams van Go Ahead Eagles vrolijk door. Onder-19 en Onder-17 spelen dit weekend hun laatste groepsduels in het bekertoernooi. Voor de teams van Onder-15 en Onder-13 staat de eerste uitwedstrijd in de competitie op het programma. 

Sportclub Deventer O19 – Go Ahead Eagles O19

(poulefase bekertoernooi, 12:00 uur, sportpark Zandweerd, Deventer)

Met twee overwinningen is Go Ahead Eagles Onder-19 de poulefase van het bekertoernooi goed begonnen. In de eerste bekerwedstrijd werd csv Apeldoorn O19 met 8-1 verslagen en afgelopen weekend was de ploeg van Erik Zandstra met 1-3 te sterk voor de leeftijdsgenoten van WHC. Door de twee winstpartijen staat Onder-19 bovenaan in de groep die gecompleteerd wordt met Sportclub Deventer O19, aanstaande zaterdag de tegenstander van Go Ahead Eagles Onder-19. De stadgenoot won nog geen van de twee duels die het speelde.

Tekst gaat verder onder foto.

BWO O17 – Go Ahead Eagles O17

(poulefase, 13:00 uur, sportpark De Noork, Hengelo)

Go Ahead Eagles Onder-17 won woensdagavond met 0-10 in het bekertoernooi van v.v. Hattem, terwijl de ploeg van Uǧur Yildirim onlangs in de beker ook al met 9-0 te sterk was voor DOS Kampen O17. Zaterdagmiddag speelt Onder-17 het laatste duel in de poulefase van de beker: in Hengelo is om 13:00 uur BWO O17 de tegenstander van Go Ahead Eagles Onder-17. De Hengeloërs wonnen ook hun eerste twee bekerwedstrijden en bij een gelijkspel of winstpartij stoot Go Ahead Eagles Onder-17 door naar de volgende ronde.

Zeeburgia O15 – Go Ahead Eagles O15

Eerste Divisie-laag (10:00 uur, sportpark Middenmeer, Amsterdam)

Na de 6-0 thuiszege op Fortuna Sittard O15 vervolgt Go Ahead Eagles Onder-15 de competitie met een uitwedstrijd tegen Zeeburgia O15 uit Amsterdam. De ploeg van Tristan Berghuis staat door de ruime zege op Fortuna Sittard op doelsaldo bovenaan in de Eerste Divisie-laag en is het seizoen als promovendus goed begonnen. De Amsterdamse ploeg begon de competitie vorige week met een 3-2 nederlaag op bezoek bij AFC ’34 O15 uit Alkmaar.

Tekst gaat verder onder foto.

Almere City FC O13 – Go Ahead Eagles O13

Eerste Divisie-hoog (11:00 uur, sportpark Fanny Blankers Koen, Almere)

Onder-13 speelt dit weekend voor het eerst een uitwedstrijd: zaterdagochtend om 11:00 uur is Almere City FC O13 de tegenstander. Het elftal van Jip Ellenbroek begon de competitie vorige week met een onverdiende 1-3 nederlaag tegen de generatiegenoten van NAC Breda. Ondanks de nederlaag was Ellenbroek tevreden over het spel van zijn ploeg en volgens de O13-trainer biedt het spel tegen NAC Breda voldoende perspectief voor het duel met de leeftijdsgenoten van Almere City. “Ondanks de nederlaag tegen NAC heb ik genoten van mijn team. Dat duel biedt zeker perspectief voor de wedstrijd van dit weekend”, zo vertelde Ellenbroek na het eerste competitieduel van Onder-13.