Bekertoernooi eindigt in Limburg na 1-0 nederlaag tegen VVV-Venlo

Go Ahead Eagles heeft vandaag afscheid genomen van het toernooi om de TOTO KNVB-beker. In de achtste finale werd in stadion De Koel met 1-0 verloren van VVV-Venlo. Nadat de Venlonaren in de eerste helft op een 1-0 voorsprong waren gekomen, kreeg het team van Kees van Wonderen voldoende mogelijkheden om langszij te komen in Noord-Limburg, maar gescoord werd er niet door Go Ahead Eagles.

De eerste twintig minuten viel er aan beide zijdes één opwindend moment te zien. Go Ahead Eagles claimde een penalty na een tackle op Frank Ross in het strafschopgebied, terwijl Jay Gorter alert ingreep nadat Yahcuroo Roemer dreigend was. De beste kans om op voorsprong te komen, was in de 24e minuut voor Go Ahead Eagles. Luuk Brouwers passeerde zijn man en legde de bal vanaf de achterlijn terug op Jacob Mulenga, die met zijn schot de paal naast VVV-doelman Delano van Crooij raakte.

Het waren de Venlonaren die tien minuten voor rust op voorsprong kwamen. Aaron Bastiaans trok vanaf de linkerkant naar binnen en kreeg de ruimte om te kappen, draaien en vanaf de rand van het strafschopgebied binnen te schieten: 1-0. Amper een minuut later kwam Go Ahead Eagles bijna langszij. Antoine Rabillard kopte uit een voorzet van Bradly van Hoeven richting het Venlose doel, waar keeper Van Crooij redding bracht.

Op slag van rust was Go Ahead Eagles opnieuw dichtbij de gelijkmaker. De voorzet van Bradly van Hoeven oogde gevaarlijk, maar was te scherp voor Jacob Mulenga, terwijl de hoek te moeilijk was voor Antoine Rabillard. Zeven minuten na rust belandde een voorzet van Sam Beukema wél bij Mulenga. Van Crooij bracht redding op de kopbal van de Zambiaan, waarna ook de daaropvolgende schuiver van Beukema een prooi was voor de VVV-goalie.

Go Ahead Eagles drong in de tweede helft steeds meer aan en drukte VVV-Venlo terug op de eigen speelhelft. Het leidde in de 68e minuut tot een grote kans op de gelijkmaker. Bradly van Hoeven zette met een steekbal Jacob Mulenga vrij voor Van Crooij, maar de Zambiaan schoot tegen de doelman aan. Niet veel later was het opnieuw Mulenga – deze keer vanuit een moeilijke hoek – die dreigend was, terwijl ook Erkan Eyibil de Venlose doelman tot een redding dwong.

VVV-Venlo zette hier een kopbal van Jafar Arias in de 80e minuut tegenover, maar de Limburgse aanvaller zag zijn doelpoging over gaan. In de slotfase van het duel vielen  – op een vrije trap van Luuk Brouwers na – geen doelrijpe kansen meer te noteren, waardoor Go Ahead Eagles met een 1-0 nederlaag afscheid nam van het bekertoernooi.