Na een week hard trainen in de Twellose kou mogen de jeugdteams van Go Ahead Eagles zaterdag weer aan de bak. Onder-19 en Onder-17 spelen in Twello een belangrijk thuisduel, kampioen Onder-15 speelt een uitwedstrijd bij Almere City FC O15 en Go Ahead Eagles Onder-13 speelt zaterdagochtend in Amsterdam tegen Zeeburgia O13.

Go Ahead Eagles O19 – DVS ’33 O19

Tweede Divisie A (12:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Go Ahead Eagles Onder-19 liet het onlangs na om de aansluiting te behouden bij de topploegen van de Tweede Divisie A en moet daardoor in de achtervolging. De achterstand op koploper Hercules O19 bedraagt vier punten en dat betekent dat Go Ahead Eagles Onder-19 zich zaterdag geen puntenverlies mag veroorloven als DVS ’33 de tegenstander is in Twello.

Vorige week won Go Ahead Eagles Onder-19 met 1-3 van DEM O19 en de ploeg van Erik Zandstra hoopt die zege een vervolg te geven als DVS ’33 zaterdag te gast is op sportpark Zuiderlaan.

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles O17 – AFC ’34 O17

Tweede Divisie A (11:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Als koploper van de Tweede Divisie A heeft Go Ahead Eagles Onder-17 de titelaspiraties uiteraard nog zeker niet in de ijskast gezet. Zaterdag wacht een duel tegen mede-titelkandidaat AFC ’34 O17. De club uit Alkmaar staat op de derde plaats en heeft drie punten minder dan Go Ahead Eagles Onder-17, dat de ongeslagen reeks in thuiswedstrijden ook komend weekend wil uitbreiden. AFC ’34 mag daarentegen niet onderschat worden door de ploeg van Uğur Yildirim, want ook de Alkmaarders willen graag een gooi doen naar de titel in de Tweede Divisie A.

Almere City FC O15 – Go Ahead Eagles O15

Eerste Divisie-laag (12:00 uur, sportpark Fanny Blankers Koen, Almere)

Go Ahead Eagles Onder-15 kroonde zich afgelopen zaterdag tot kampioen van de Eerste Divisie-laag door in de slotfase met 3-2 te winnen van Quick Boys O15. Hierdoor verzekerde de ploeg van Tristan Berghuis zich drie wedstrijden voor het einde van de competitie al van de titel.

Het betekent niet dat Go Ahead Eagles Onder-15 voor spek en bonen meespeelt in het slot van de competitie: Berghuis en zijn manschappen willen ook graag in de laatste drie wedstrijden ongeslagen blijven. Te beginnen op zaterdag als Almere City O15 de tegenstander is op sportpark Fanny Blankers Koen in Flevoland.

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles Onder-15 kroonde zich vorig weekend tot kampioen en wil de ongeslagen reeks graag een hele competitie doortrekken. (Foto: Carlo Bruil)

Zeeburgia O13 – Go Ahead Eagles O13

Eerste Divisie-hoog (10:15 uur, sportpark Middenmeer, Amsterdam)

Bij Go Ahead Eagles Onder-13 is er nog genoeg om voor te spelen in de Eerste Divisie-hoog. De talenten van Jip Ellenbroek zitten momenteel in een flow door twee winstpartijen op rij en hopen die positieve lijn door te trekken als Zeeburgia O13 zaterdagochtend de tegenstander is. Dat is nodig ook, want Go Ahead Eagles Onder-13 staat op de zevende plaats en moet zesde eindigen om niet af te dalen naar de Eerste Divisie-laag.

Onmogelijk is dat niet, want nummer zes Alphense Boys O13 heeft slechts twee punten meer. Op zaterdag 30 november komt de club uit Alphen aan den Rijn naar Twello voor het onderlinge duel met Go Ahead Eagles Onder-13. Des te lekkerder zou het zijn als de ploeg van Ellenbroek aanstaande zaterdag een goed resultaat boekt op bezoek bij Zeeburgia, dat meestrijdt om het kampioenschap in de Eerste Divisie-hoog.

Go Ahead Eagles Onder-13 won vorige week voor de tweede keer op rij en hoopt ook op bezoek bij hoogvlieger Zeeburgia O13 een goed resultaat te boeken. (Foto: Carlo Bruil)