Belangrijke zege op naaste achtervolger: 2-1 tegen N.E.C.

Go Ahead Eagles heeft vanavond in De Adelaarshorst een belangrijke zege geboekt op een naaste achtervolger op de ranglijst. N.E.C., dat tot vanavond slechts drie punten minder behaalde dan de ploeg van Jack de Gier, werd met 2-1 verslagen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft en werden aan Deventer zijde gescoord door Antoine Rabillard en Soufyan Ahannach. In de slotfase scoorde de Nijmeegse clubtopscorer Zian Flemming tegen.

De eerste doelpoging van de wedstrijd kwam op naam van N.E.C. en was direct een verraderlijke. Het schot van Jonathan Okita werd van richting veranderd en verdween maar net naast het doel van Eagles-doelman Hobie Verhulst. Na een kwartier spelen kreeg Antoine Rabillard de eerste mogelijkheid om tot scoren te komen. Op aangeven van Jaroslav Navrátil ontving hij de bal precies tussen de Nijmeegse verdediging en doelman, maar de Franse Eagles-spits kon de bal onvoldoende controleren.

Veel meer kansen weren er in de eerste helft niet meer gecreëerd door beide ploegen, al probeerde Okita het kort voor rust nog wel een keer met een afstandsschot dat recht in de handen van Verhulst verdween.In de tweede helft was het snel raak voor Go Ahead Eagles. Soufyan Ahannach schoot van afstand, de Nijmeegse doelman Mattijs Branderhorst moest de bal lossen, waarna Rabillard in de rebound binnen kon tikken: 1-0. Enkele minuten later kreeg de Fransman een ideale mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar de spits schoot over.

In de 61e minuut kwam de tweede treffer van Go Ahead Eagles op een ietwat typische wijze tot stand. Rabillard ontving de bal, de grensrechter vlagde voor buitenspel, maar arbiter Mulder liet doorspelen omdat de bal volgens hem via een speler van N.E.C. bij de Franse aanvaller was gekomen. Rabillard bediende vervolgens Ahannach, die van dichtbij binnenschoof: 2-0. In het vervolg van de tweede helft vielen aanvankelijk alleen nog doelpogingen van Rabillard en Mart Dijkstra te noteren, totdat N.E.C. in de 84e minuut alsnog de gelijkmaker aantekende. Na een pass door het centrum van de Eagles-defensie tikte de Nijmeegse clubtopscorer Zian Flemming de bal bij de tweede paal binnen: 2-1.

Een spannende slotfase brak aan voor de 8.162 toeschouwers in De Adelaarshorst, maar ondanks vijf minuten extra speeltijd gaf Go Ahead Eagles geen kansen meer weg. Door de driepunter vergrootte het team van Jack de Gier de voorsprong op de Nijmeegse achtervolger tot zes punten.

Go Ahead Eagles – N.E.C. 2-1 (0-0)
50. Antoine Rabillard 1-0
61. Soufyan Ahannach 2-0
84. Zian Flemming 2-1

Scheidsrechter: De heer Mulder
Toeschouwers: 8.162
Gele kaart: Elmo Lieftink, Jaroslav Navrátil (beiden Go Ahead Eagles), Zian Flemming, Mart Dijkstra (beiden N.E.C.)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Sam Beukema, Jeroen Veldmate (79. Joran Swart), Elso Brito; Maël Corboz (29. Alexander Bannink), Elmo Lieftink, Soufyan Ahannach; Jaroslav Navrátil, Antoine Rabillard (77. Henri Anier), Martijn Berden.

N.E.C.: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Rens van Eijden, Josef Kvida, Bas Kuipers; Mart Dijkstra, Dirk Proper (71. Randy Wolters), Jellert van Landschoot; Jonathan Okita, Zian Flemming, Ole Romeny (79. Etien Velikonja).