Van 4 tot en met 11 januari belegt de selectie van Go Ahead Eagles een trainingskamp in het Portugese Faro. Dagelijks bellen we met één van de spelers om de dag door te nemen. Vandaag aflevering 3 met rechtsback Sven Nieuwpoort.

Zo, de week is doormidden. Hoe gaat het tot nu toe in Portugal?
“Erg goed. Alles is hier top geregeld: van de velden tot het hotel en van het eten tot het krachthonk. Na twee weken vakantie is het heerlijk weer dagelijks bezig te zijn met voetbal. We werken echt keihard om over anderhalve week klaar te zijn voor de tweede seizoenshelft.”

Vanochtend stond het eerste oefenduel op het programma, tegen Farense (uitslag: 1-0 voor Farense). Hoe ging het?
“Het was best een lastige wedstrijd. Zij zakten ver en in loerden op de counter. Dat schijnt normaal te zijn in Portugal. Daardoor hadden wij moeite kansen te creëren. Ikzelf heb de tweede helft gespeeld. Beide helften speelden we met een ander team, op doelman Erik Cummins en Makka Amevor na. Het was best apart om weer eens ’s ochtends een wedstrijd te spelen. De laatste keer dat ik dat deed, was ik nog een kind, denk ik. Er was ook een mogelijkheid pasta te eten bij het ontbijt, maar dat heb ik niet gedaan.”

Zijn jullie over anderhalve week helemaal klaar voor de herstart van de competitie, denk je?
“Jazeker. Ik voel me elke dag weer fitter worden. We kregen tijdens de kerstvakantie een programma mee, waardoor we niet veel fitheid hebben verloren. Toch is het natuurlijk belangrijk hard te werken in aanloop naar de tweede seizoenshelft.”

Je deelt in het hotel een kamer met linksback Giliano Wijnaldum. Hebben jullie het dan ook veel over ‘vleugelverdedigerszaken’?
“Op de kamer niet echt. Daar rusten en slapen we vooral. Maar op het trainingsveld en in de rest van het hotel, praten we als groep veel met elkaar. ’s Avonds spelen we vaak samen een spel. Vooral het uitbeeldspel ’30 Seconds’, dat Sjoerd Overgoor heeft meegebracht, is heel populair. Dat spelen we elke avond tot bedtijd. We wisselen steeds van teams, waardoor je samenwerkt met verschillende teamgenoten. Dat is ook goed voor de teambuilding.”