Van 4 tot en met 11 januari belegt de selectie van Go Ahead Eagles een trainingskamp in het Portugese Faro. Dagelijks bellen we met één van de spelers om de dag door te nemen. Vandaag aflevering 5 met middenvelder Lars Lambooij.

Na vijf dagen hard werken was er vanmiddag even ruimte voor ontspanning. Wat heb jij gedaan?
“We hadden vier keuzes: vissen, tennissen, golfen of even de stad Faro ingaan. Ik ben samen met Mickey van der Hart voor het golfen gegaan. Als ik in Nederland ben, sla ik geregeld een balletje op de golfbaan in Diepenveen, al ben ik wel een mooiweergolfer, haha! Mijn handicap is 11-nogiets. Heerlijk om hier even op de prachtige baan te staan.”

Er gaan geruchten over een schitterende hole-in-one op de signature 16e hole…
“Ja, die kan ik bevestigen noch ontkennen, haha! Het ging in ieder geval lekker. Dit in tegenstelling tot het vissen, want ik heb gehoord dat er verschillende jongens zich een beetje zeeziek voelden vanwege de harde wind en de golven…”

Welk cijfer geef je het trainingskamp tot nu toe?
“Een dikke 9 wel. Het weer, de accommodatie, de inspanning… We kunnen ons hier echt goed klaarstomen voor de tweede seizoenshelft, waarin we natuurlijk een belangrijke uitdaging hebben. Morgen hebben we nog een oefenduel met Sparta als goede afsluiting.”

Naast je voetbalcarrière studeer je Psychologie. Kan je ook vanuit die kant het belang van een trainingskamp uitleggen?
“Zo samen op pad zijn is echt zeer bevorderend. Normaal zien we elkaar wel op de club, maar vul je de tijd vooral met omkleden en trainen. Nu ben je veel bij elkaar, praat je met elkaar. Dat zorgt voor een nog betere saamhorigheid. Voor het teamproces een zeer belangrijk element.”

Morgen spelen jullie dus nog tegen Sparta. En daarna wacht een voor jou speciaal duel…
“Ja, Willem II-uit. Ik ben in Tilburg geboren en heb twaalf jaar in de jeugd van Willem II gespeeld. Spelers waarmee ik heb samengespeeld zijn er niet meer, maar personeel bijvoorbeeld wel. Of ik voor al mijn vrienden en familie kaarten moet regelen? Neu, dat valt wel mee. De meesten hebben zelf een seizoenkaart, dus dat scheelt, haha!”