Beloften incasseren ruime competitienederlaag in Zwolle

Het beloftenteam van Go Ahead Eagles heeft zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen met 6-0 verloren van PEC Zwolle 2. Na een 5-0 ruststand incasseerde het team van beloftentrainer Marco Koorman vroeg in de tweede helft een zesde tegentreffer, waardoor na 49 minuten de eindstand op het scorebord stond.

Hoewel de eerste elftallen van Go Ahead Eagles en PEC Zwolle dit seizoen niet tegen elkaar spelen, ontmoeten de beloftenteams van beide clubs elkaar deze jaargang in poule B van de reservecompetitie. De eerste ‘schaduw-IJsselderby’ stond vanavond in het Zwolse Mac3Park Stadion op het programma. Al snel in de eerste helft keek Jong Go Ahead Eagles tegen een achterstand aan. Door doelpunten van Stef Nijland, Terell Ondaan en Jochem van Putten stond na een kwartier spelen een tussenstand van 3-0 op het scorebord. Nog voor rust tilden Ondaan en Nijland de stand naar 5-0.

“In de eerste helft was het kwaliteitsverschil tussen beide teams te groot”, zag Koorman. “Wij brachten te weinig om de spelers van de tegenstander tegen te houden. In de rust hebben we daar duidelijk over gesproken en in de tweede helft gaven we vervolgens minder weg.” Na de theepauze wist alleen Erik Israelsson nog doel te treffen namens Jong PEC Zwolle. “De tweede helft was van onze kant beter. De wil om er nog iets van te maken was meer aanwezig dan in de eerste helft”, aldus Koorman.

Jong Go Ahead Eagles: De Fockert; Hettinga, Rexhepi, Beukema, Wolf; Yildirim, Maneschijn, Marselia; Werkhoven, Eghan, De Vries.
Wissels Jong Go Ahead Eagles: Dirksen, Arsic, Bruinink en Jansen.

Karakteristiek:
Poule B reservecompetitie: Jong PEC Zwolle – Jong Go Ahead Eagles 6-0 (5-0). 4. Stef Nijland 1-0, 13. Terell Ondaan 2-0, 15. Jochem van Putten 3-0, 32. Ondaan 4-0, 44. Nijland 5-0, 49. Erik Israelsson 6-0.