Beloften niet opgewassen tegen SC Cambuur

Jong Go Ahead Eagles heeft de bekerwedstrijd tegen SC Cambuur 2 met 3-1 verloren. Sander Thomas maakte het Deventer doelpunt uit een strafschop.

Voor rust weerde Go Ahead Eagles zich goed, dinsdagavond in Leeuwarden. Doelman Mark Spenkelink keerde zelfs een strafschop. Na rust kwam de thuisploeg op 2-0, waarna Thomas laat in de wedstrijd de aansluitingstreffer maakte. In de slotseconden viel de beslissing: 3-1.

“Verdedigend hebben wij het goed gedaan”, vond Go Ahead Eagles-trainer Marco Koorman. “Maar in balbezit was Cambuur beter. We waren niet bij machte daar goed partij tegen te bieden en maakten te veel onnodige fouten. Zoals wel vaker bij ons: tot en met het zestienmetergebied gaat het goed, daarna maken we net de verkeerde keuzes. Daardoor kom je nooit echt onder de druk van de tegenstander uit. We liepen op onze tenen, foutjes werden afgestraft.”

Extra tegenvaller: Lum Rexhepi maakte zijn rentree na blessureleed, maar viel na een half uur wederom geblesseerd uit. De medische staf buigt zich morgen over zijn kwetsuur.

Go Ahead Eagles trad aan met Mark Spenkelink, Dennis Hettinga, Lum Rexhepi, Sam Beukema, Julian Wolf, Thijs Dekker (a), Patrick Maneschijn, Ibrahim Soumaoro, Yannik de Vries, Sander Thomas en Shadrach Eghan. Invallers: Isaï Marselia (voor Rexhepi), Giovanni Büttner (voor Eghan) en Filip Arsic (voor De Vries).

Karakteristiek:
Beker: SC Cambuur 2 – Go Ahead Eagles 2 3-1 (0-0). Doelpunt GAE: Sander Thomas. Bijzonderheid: Mark Spenkelink stopt strafschop.