Jong Go Ahead Eagles heeft zijn sportieve plicht gedaan door de oefenwedstrijd tegen zaterdag-vierdeklasser Sportlust Glanerbrug met 1-9 te winnen. De twintigjarige Milo Witteveen hees zich dinsdagavond voor het eerst in jaren weer in het roodgeel en luisterde zijn debuut op met een doelpunt.

Hoofdtrainer Jan van Staa, die de honneurs waarnam van Kick Maatman en Michel Boerebach, zag zelfs dat zijn team er nog een schepje bovenop deed. “Met een tussenstand van 4 of 5-1 kun je zeggen ‘we doen het rustig aan’, maar de spelers bleven gas geven om de score uit te breiden. Deze jongens speelden met het hart en dat zie je als trainer graag. Wel is het zaak soms rust in het spel in te bouwen. Maar een hoog tempo, voetballen met de juiste instelling, veel doelpunten; je mag het verwachten en het was ook allemaal aanwezig.”

Bewust waren er geen spelers van het eerste elftal mee gekomen. Van Staa wilde graag de reserves en talentvolle jeugd aan het werk zien. Zijn conclusie: “Zij hebben hun plicht gedaan én hun visitekaartje afgegeven.”

Eén van hen was spits Milo Witteveen, die Go Ahead Eagles deze winter heeft versterkt. “Ik heb eerder in de jeugd van Go Ahead Eagles gevoetbald en heb bij Voorwaarts Twello en PEC Zwolle gezeten.” Hij is blij dat hij terug is, onder toeziend oog van zijn neven en zijn vader. “Ja, ze stonden allemaal langs de lijn”, glunderde Witteveen. “Een heerlijk gevoel om mezelf vanavond neer te zetten. Mijn ambitie? Een contract verdienen bij Go Ahead Eagles.”

Na een wat onwennig eerste half uur, begon Witteveen zijn draai tegen Sportlust Glanerbrug langzaamaan te vinden. Zijn doelpunt en twee assists (indraaiers vanaf links) getuigden daarvan. “Voor mij heeft elke wedstrijd waarde, of ik nou tegen Ajax speel of tegen een amateurclub. Zeker nu, ik heb alles nog te winnen bij Go Ahead Eagles. Elke kans om mij te bewijzen pak ik aan en ik ga altijd vol gas.”

Go Ahead Eagles 2 trad aan met Lars Jansen, Rick Dirksen, Desney Bruinink, Hidde Eshuis, Julian Wolf, Sefa Yildirim, Yannik de Vries, Isaï Marselia, Milo Witteveen, Filip Arsic en Giovanni Büttner. Invallers: Samuel Wakana, Jairzinho Slijngard en Jarno van den Bos.

Karakteristiek:
Oefenwedstrijd: Sportlust Glanerbrug – Go Ahead Eagles 2 1-9 (0-2). Doelpunten GAE: Filip Arsic (2), Desney Bruinink (2), Sefa Yildirim, Giovanni Büttner, Milo Witteveen, Samuel Wakana, Jairzinho Slijngard.