Jong Go Ahead Eagles is nog altijd ongeslagen, maar heeft wel zijn eerste puntenverlies geleden: in Limburg speelde het met 2-2 gelijk tegen Jong Roda JC. Teije ten Den en Çan Bayraktar scoorden voor de Deventer ploeg. Smet op de avond was de zware blessure die Sefa Yildirim opliep. Hij werd op een brancard van het veld gedragen.

“Hij verdraaide zijn knie in een luchtduel en kwam verkeerd terecht”, had trainer Scott Calderwood gezien. “Het ziet er niet best uit. Het is nu aan de specialisten om te bepalen wat er precies aan de hand is. Maar dit is verschrikkelijk voor Sefa.”

Trots
Go Ahead Eagles kwam goed voor de dag tegen een sterk Roda. De Deventenaren kwamen twee keer op achterstand maar vochten zich terug. Calderwood: “Ik ben trots op die gasten. We hebben een hele goede avond gehad en zijn nog altijd ongeslagen.”

De remise was volgens de oefenmeester terecht. “Al hadden wij misschien drie punten moeten pakken. Toch ben ik heel blij met wat ik gezien heb. De organisatie stond goed. Jongens uit het eerste en de beloften speelden uitstekend samen, zij hebben echt een teamprestatie geleverd. Met Go Ahead Eagles-waardig voetbal: druk naar voren en duels winnen. Jammer dat we onszelf niet hebben beloond.”

Karakteristiek:
Jong Roda JC – Jong Go Ahead Eagles 2-2 (0-0). Doelpunten GAE: Teije ten Den (strafschop), Çan Bayraktar.