Jong Go Ahead Eagles heeft op het veld van FC RDC met 2-1 verloren van Jong Helmond Sport. Namens de thuisploeg scoorde Sefa Yildirim met een afstandsschot.

Helmond Sport was in de eerste helft de betere ploeg. “Toch geven wij onnodig twee doelpunten weg, door dom balverlies en een vrije trap die door Helmond wordt binnengekopt”, gaf Go Ahead Eagles-trainer Marco Koorman aan. “Na rust waren wij sterker.” Resulterend in een fraai doelpunt van Yildirim, maar dat kwam te laat (in blessuretijd) en was te weinig.

Volgens Koorman wordt het een repeterend verhaal bij zijn team. “Natuurlijk winnen we duels, maar het is belangrijk juist de duels in het zestienmetergebied te winnen. Die zijn bepalend. De tweede helft herstelden we ons goed, maar de fouten die we blijven maken moeten er echt uit.”

Go Ahead Eagles trad aan met Maarten de Fockert, Isaï Marselia (a), Sam Beukema, Sefa Yildirim, Julian Wolf, Thijs Dekker, Patrick Maneschijn, Ibrahim Soumaoro, Givan Werkhoven, Sander Thomas en Shadrach Eghan. Invallers: Desney Bruinink, Yannik de Vries, Filip Arsic.

Karakteristiek:
Reservecompetitie, poule B: Jong Go Ahead Eagles – Jong Helmond Sport 1-2 (0-2). Doelpunt Go Ahead Eagles: Sefa Yildirim.