Beloften verliezen nipt in Tilburg

Jong Go Ahead Eagles heeft in Tilburg met 2-1 verloren van de beloften van Willem II. Patrick Maneschijn scoorde namens de Deventenaren.

Willem II trad maandagavond aan met de voor Go Ahead Eagles oude bekenden Fernando Lewis en Daniel Crowley. De gasten uit Deventer gaven een overwegend jeugdige ploeg het vertrouwen. “Qua naam had Willem II een goed elftal”, had Go Ahead Eagles-trainer Marco Koorman gezien. “Ook in kwalitatief opzicht was dat zo. Maar beide teams haalden een hoog niveau. Het was een intense wedstrijd met veel duels.”

De thuisploeg was het eerste kwartier iets sterker, maar creëerde geen kansen. Volgens Koorman kreeg Go Ahead Eagles al snel drie goede mogelijkheden. Onder wie Patrick Maneschijn, die oog-in-oog kwam te staan met doelman Stefan van der Lei. De enige die voor rust wist te scoren was Bartholomew Ogbeche: hij maakte de 1-0 voor Willem II.

Kort na rust tekende Maneschijn vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker. Ogbeche sloeg een klein kwartier later opnieuw toe (met een omhaal) en hoewel de thuisploeg nog de nodige kansen kreeg, bleef het bij 2-1. Koorman: “De ervaring van Willem II gaf de doorslag. Zij waren op beslissende momenten net een stap verder, net wat koelbloediger. Terwijl wij het grootste deel van de wedstrijd goed verdedigden en veel duels wonnen. Bovendien kwamen we vier of vijf keer één-op-één met de keeper te staan. De les van vanavond? Op het middenveld alles winnen is leuk, maar de eindfase is het belangrijkst.”

Basisopstelling Go Ahead Eagles: Frans van Oldeniel, Dennis Hettinga, Sefa Yildirim, Isaï Marselia, Orhan Džepar, Thijs Dekker, Patrick Maneschijn, Ibrahim Soumaoro, Filip Arsic, Sander Thomas, Yannik de Vries. Invallers: Jairzinho Slijngard, Julian Wolf, Desney Bruinink.

Karakteristiek:
Reservecompetitie, poule B: Willem II 2 – Go Ahead Eagles 2 2-1 (1-0). Doelpunt GAE: Patrick Maneschijn.