Joey Steenbergen

Jong Go Ahead Eagles heeft Jong Roda JC simpel aan de kant gezet: 2-0. Beide doelpunten werden gemaakt door linksbuiten Joey Steenbergen in de eerste helft. Robin van der Meer en Salah Aharar maakten met hun rentree voor de Deventer ploeg de mooie avond compleet.

 

Joey Steenbergen
Joey Steenbergen was de grote man aan Deventer zijde met twee goals. (Foto: Niels Breider)

De overwinning op sportpark De Muggert in Wesepe mag een verrassing heten, aangezien Roda de tweede plaats bezet op de ranglijst van divisie C en Go Ahead Eagles – na de zege van dinsdagavond – vijfde staat. Maar de Limburgers wekten geen moment de indruk dat zij meestrijden om de bovenste plaatsen. Voor rust waren zij slechts één keer dichtbij een treffer: een vrije trap van Kai-David Bösing spatte uiteen op de lat.

Daar stond een vrije bal van adelaar Nick de Bondt op de paal tegenover. Niet lang daarna maakte Joey Steenbergen de openingstreffer. Rechtsbuiten Djeremy Zandvliet onderschepte de bal, snelde naar voren, tikte keurig breed en Steenbergen rondde af. Vijf minuten later verdubbelde diezelfde Steenbergen de score nadat hij een splijtende pass had gekregen van aanvoerder Ricardo Malaihollo. Een inzet van Puck Postma na een voorzet van Lars Lambooij ging vervolgens voorlangs.

Robin van der Meer
Robin van der Meer maakte zijn rentree na zijn voetblessure. (Foto: Niels Breider)

Na rust creëerde de ploeg uit Kerkrade – onder leiding van oud-prof Regillio Vrede – één open kans, maar het schot van Brian Thong werd goed gepakt door Erik Cummins. Een ander schot van Roda verdween in het zijnet en Cummins greep in bij een kopbal. Go Ahead Eagles stichtte nog een paar keer gevaar via de flanken. Onder meer via de opstomende vleugelverdedigers Lambooij en De Bondt. Steenbergen was met twee kopballen dichtbij zijn derde en vierde treffer.

“Alleen in de eindfase hadden wij het even lastig”, blikte GA Eagles-trainer Kick Maatman terug. “Voor rust vond ik ons heel behoorlijk spelen. Er zat muziek in de ploeg, met name aan de rechterkant. Je weet dat Roda in de tweede helft iets wil forceren. Wij kregen nog veel ruimtes maar maakten daar te weinig gebruik van. We waren sowieso veel beter dan in Limburg, waar we kansloos met 4-0 verloren. Mooi dat Robin en Salah na blessureleed weer minuten hebben gemaakt.”

Mawouna Amevor
Foto: Niels Breider

Jong Go Ahead Eagles: Cummins; Lambooij, Amevor, Van der Meer, De Bondt; Malaihollo (82. Yildirim), Groenbast, Van Dalen (67. Aharar); Zandvliet, Postma, Steenbergen.

Karakteristiek:
Jong Go Ahead Eagles – Jong Roda JC 2-0 (2-0). 15. Joey Steenbergen 1-0, 20. Steenbergen 2-0.