Go Ahead Eagles is een samenwerking aangegaan met Bepro, een specialist op het gebied van prestatieanalyse aan de hand van wedstrijddata en videobeelden. Wedstrijddata worden (visueel) inzichtelijk gemaakt door middel van het Bepro11-platform, dat daarmee een welkome aanvulling vormt op de (individuele) ontwikkeling van spelers en team.

“Elke wedstrijd van ons eerste elftal wordt door ons samen met de data-experts en analisten van Bepro geanalyseerd”, zegt Jorran van Santen, video-analist bij Go Ahead Eagles. “We kunnen elk balgerelateerd wedstrijdmoment opsplitsen in allerlei verschillende gegevens, zodat we deze momenten beter kunnen begrijpen en vertalen naar wedstrijdanalyses. Om de data visueel te maken voor spelers en staf, zijn alle wedstrijdmomenten gekoppeld aan videobeelden.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Bepro is in 2015 in Zuid-Korea opgericht en heeft tegenwoordig kantoren over de hele wereld. Bepro ondersteunt meer dan 700 teams om prestaties te meten, begrijpen en verbeteren. Bij het maken van wedstrijdanalyses aan de hand van videodata wordt Go Ahead Eagles ondersteund door een team specialistisch opgeleide experts van Bepro uit Zuid-Korea, dat ervoor zorgt dat de aangeleverde gegevens nauwkeurig en consistent zijn. De Bepro Editor biedt een gebruiksvriendelijke tool om videobeelden te knippen, selecteren en delen.

Tekst gaat verder onder visual.


 
“Alle gegevens worden samengebracht in het Bepro11-platform, dat toegankelijk is via een webbrowser of mobiele app”, weet technisch manager Paul Bosvelt. “Onze spelers en staf kunnen video’s van alle fragmenten bekijken, gebruik maken van datavisualisaties en op maat gemaakte prestatierapporten downloaden, waar ze ook zijn. Dankzij de samenwerking met Bepro hebben we nu toegang tot betere gegevens en een gebruiksvriendelijker analyseplatform. Hierdoor zijn we bij Go Ahead Eagles minder tijd kwijt aan het handmatig analyseren van wedstrijden en kunnen we meer tijd besteden aan het delen van onze bevindingen en inzichten met de spelers. Het Bepro11-platform is daarmee een welkome aanvulling voor de ontwikkeling van zowel spelers als team.”


(Video: Dennis Hendriks)