Go Ahead Eagles won vanavond met 3-0 van FC Volendam. Martijn Berden maakte tegen de Volendammers het derde doelpunt en blikt met een tevreden gevoel terug op het duel met de club uit het vissersdorp. “Over zo’n uitslag mag je niet klagen.”

De ploeg van Jack de Gier kwam in de eerste helft op voorsprong. Vlak na de rust maakten Maecky Ngombo en Berden de 2-0 en de 3-0. “We begonnen goed aan de tweede helft en scoorden daardoor direct het tweede en derde doelpunt”, vertelt de 22-jarige Berden. “Vervolgens speelden we het goed uit, alhoewel we eigenlijk nog meer doelpunten hadden moeten maken. Toch mogen we over een 3-0 zege niet klagen.”

De in Den Haag geboren Berden maakte dus het derde doelpunt. “Ik had de bal ook kunnen afgegeven, maar ik wist dat ik ging scoren en dan moet je ‘m gewoon binnenschieten.” Volgens de rappe aanvaller was er geen vuiltje aan de lucht tegen Het Andere Oranje. “We zijn niet echt in de problemen geweest; echt grote kansen heeft FC Volendam niet gehad. We kwamen met een bepaald idee de kleedkamer uit; iedereen had er vertrouwen in dat we het duel gingen winnen.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Ban gebroken

Na vier gelijke spelen op rij wist Go Ahead Eagles dus weer drie punten binnen te halen. Berden: “Het is fijn dat we die nu pakken, hopelijk is de ban nu gebroken en kunnen we deze lijn doorzetten. Het zorgt voor een hoop vertrouwen.” Net als in de eerste vier thuiswedstrijden werd Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst weer negentig minuten gesteund door de eigen supporters. “Dat is altijd lekker. Hoe harder de supporters schreeuwen, hoe harder wij gaan lopen. Het zorgt toch voor wat procentjes extra”, besluit hij.