Na twee overwinningen in De Adelaarshorst liep Go Ahead Eagles zaterdagavond voor het eerst tegen puntenverlies aan in eigen stadion. Excelsior hield de ploeg van Jack de Gier op een 2-2 gelijkspel. Martijn Berden, debuterend in de basis, kon uiteindelijk leven met het punt.  

Mede door een mindere start van de tweede helft zag Berden zijn basisdebuut niet bekroond worden met een overwinning op de Rotterdammers. “We komen met 1-0 voor en dat houden we vast tot de rust. Alleen geven we vlak na rust twee doelpunten weg, dat mag niet gebeuren”, vertelt de 22-jarige aanvaller, die de voorbije zomer overkwam van Jong Vitesse.

Tekst gaat verder onder foto

(Foto: Erik Pasman)

Excelsior-invaller Ahmad Mendes Moreira maakte in de 47e minuut de gelijkmaker namens de Kralingers en tien minuten later lukte het hem wederom om Hobie Verhulst te passeren. Vervolgens zochten Berden en zijn teamgenoten naar de 2-2 en die kwam er ook, want in de 89e minuut zorgde Alexander Bannink ervoor dat het Deventer publiek op de banken stond. “Na de twee tegendoelpunten hebben we de knop omgezet en alles gegeven”, vervolgt Berden. “Pas vlak voor tijd maken we die 2-2 en dan moeten we ook blij zijn met een punt, ondanks dat we best wat kansen gecreëerd hebben.”

De 22-jarige aanvaller voelt zich sinds zijn komst naar Go Ahead Eagles thuis aan de Vetkampstraat. “Ik ben hier erg op mijn plek. Het lijkt alsof ik al maanden voor Go Ahead Eagles speel. Mijn teamgenoten voelen al vanaf het eerste moment als echte vrienden.” Dat de formatie van De Gier een hecht team vormt, is volgens Berden alleen maar goed. “Dat is lekker, geeft elke speler een vrij gevoel en zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit. Ik ben heel gelukkig bij deze club.”

Tekst gaat verder onder foto

(Foto: Erik Pasman)

Uiteraard was de vleugelspeler ook gelukkig met zijn basisdebuut voor Go Ahead Eagles. Een basisdebuut waar hij vier competitiewedstrijden op heeft gewacht. “Vanaf het eerste moment dat ik hier kwam, heb ik alles gegeven. Ik heb gewoon m’n ding gedaan in de hoop dat ik dat zo goed mogelijk heb ingevuld. Fantastisch dat dit nu beloond werd met een basisplaats, nota bene in een kolkende Adelaarshorst.”