Go Ahead Eagles bereidt zich van 2 tot en met 6 januari in het Turkse Belek voor op de tweede seizoenshelft van de Keuken Kampioen Divisie. Dagelijks vindt u op de clubkanalen een bericht uit Belek. Vandaag deel 4 over .

Aan de vooravond van de afsluitende oefenwedstrijden, trainde de selectie van Go Ahead Eagles twee keer. Beide trainingen werden gadegeslagen door de sponsoren van de club die gisteravond arriveerden in Belek. Na de middagsessie was het voor hen tijd om de (stoute) voetbalschoenen aan te trekken en een penaltyserie af te werken met de keepers van Go Ahead Eagles. Inzet: een aanvulling of vermindering van het bedrag van de spelerspot. De beelden hiervan volgen morgenochtend!

Nadat de spelers, stafleden en sponsoren twee actieve sportsessies hadden gedaan, was het tijd voor een uitdagende denksportsessie. Video-analist Leen den Boer onderwierp de rood-gele delegatie aan een pittige Voetbalquiz. Vragen als ‘Welke clubs in de Keuken Kampioen Divisie hebben een dier in hun logo?’ en ‘Welke oud-spelers van Go Ahead Eagles speelden ook voor het Nederlands elftal’ kwamen langs op de beamer.

Uiteindelijk kroonde het trio Kok-Bosvelt-Langedijk zich tot winnaar, al hadden zij het voordeel dat zij het leidend voorwerp van drie vragen in de gelederen hadden… Namelijk: Waar begon Olaf Kok met voetballen? Welk rugnummer droeg Paul Bosvelt op het EK 2004? En: voor welke clubs speelde Paul Bosvelt? Desalniettemin: gefeliciteerd met jullie puike zege, heren!

Zoals gezegd speelt Go Ahead Eagles morgen twee oefenwedstrijden. Om 12:00 uur Nederlandse tijd is Konya Anadolu (derde niveau Turkije) de tegenstander; om 15:30 uur volgt een treffen met Kayserispor (hoogste niveau) met oude bekende Deniz TΓΌrΓΌΓ§ in de gelederen. We hadden deze wedstrijden graag live uitgezonden op onze Facebook, maar het ontbreken van zowel WiFi als een stabiele internetverbinding gooit roet in het eten. Dit ondanks verwoede pogingen dit wel tot stand te brengen.

Dan tot slot de bewegende beelden van vandaag, met uiteraard deel 2 van de BelekVLOG en de slotaflevering van ‘Beeldbellen met Belek’, met niemand minder dan Marco Heering!


Het antwoord van de kijkersvraag zie je in dit deel van de BelekVLOG! Binnenkort maken we de winnaar bekend. Stay tuned…