Besloten oefenduel gaat in slotseconden verloren op Erve Asito

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen Heracles Almelo. Op Erve Asito kregen beide teams onder tropische omstandigheden de nodige mogelijkheden om doel te treffen, maar gescoord werd er pas in de slotseconden van het duel. Met een rake kopbal kroonde Marco Rente zich tot matchwinner namens de Almeloërs.

Bij Go Ahead Eagles stonden louter spelers op het veld die afgelopen zaterdag tegen PSV maximaal drie kwartier in actie waren gekomen. De eerste dreiging kwam in de 6e minuut van Heracles Almelo. Bilal Bisaçikoglu schoot, maar de bal ging via het lichaam van Jamal Amofa rakelings voorlangs. Dichter bij de openingstreffer was Enric Llansana in de 27e minuut. De Eagles-middenvelder haalde van buiten het zestienmetergebied uit en zag zijn poging op de kruising uiteenspatten. Een paar minuten later kreeg Semir Ozturk een kans na een omschakelmoment van Go Ahead Eagles, maar de poging van de O21-aanvaller verdween over het Almelose doel. Kort voor rust kreeg Pim Saathof alle tijd en ruimte om aan te leggen voor een schot, dat naast ging.

In de tweede helft lieten beide teams meer doelpogingen noteren. Aan de kant van Heracles Almelo kwam de meeste dreiging van Basaçikoglu. Eén keer legde hij af op Thomas Bruns, die hoog over schoot.

Heracles Almelo Go Ahead Eagles (4)

Nadien kwam Basaçikoglu in kansrijke positie voor Eagles-doelman Erwin Mulder te staan, maar koos hij ervoor om een pass te versturen, die niet aankwam bij een van zijn teamgenoten. Aan Eagles-zijde was Mats Deijl twee keer gevaarlijk uit een corner. Llansana maakte in de eerste twintig minuten na rust de meeste aanspraak op een doelpunt, maar het schot van de middenvelder werd uit de kruising getikt door Heracles-doelman Robin Jalving. Een kwartier voor tijd was Heracles Almelo dicht bij een treffer. Thomas Bruns kwam oog-in-oog te staan met Mulder, maar de Eagles-keeper keerde de inzet van de Heraclied. De rebound van Bruns werd vervolgens vlak voor de doellijn gekeerd door Deijl. Aan de overzijde was ook Juruël Bernadina dicht bij een doelpunt, maar het schot van de O21-speler vloog rakelings naast het Twentse doel. In de slotseconden van het duel trokken de gastheren alsnog aan het langste eind. Een vrije trap van Basaçikoglu werd door Marco Rente binnengekopt, waardoor Go Ahead Eagles met een 1-0 nederlaag huiswaarts keerde.