Aan de vooravond van het seizoen 2017/2018 vinden er op bestuurlijk vlak enkele wijzigingen plaats bij Go Ahead Eagles. Door een verandering in de bestuurlijke structuur én door de aanstelling van een commercieel manager treden de Raad van Commissarissen-leden Menno Beukema, Marco Aarnink, Eduard Wolf, Robert Alberts en Bart Voortman terug; zij geven het stokje door aan Robert Pierik, Robert Heukels en Arnold Struik.

Om een volledig beeld te schetsen van de nieuwe situatie, eerst een gang naar het verleden. Vijf jaar geleden, nog voor de ‘eerste’ promotie naar de Eredivisie, trad een nieuw groot operationeel bestuur aan, bestaande uit maar liefst 9 leden. Door de handen zelf ook uit de mouwen te steken, kon het nieuwe bestuur de arbeidsorganisatie met raad en daad ondersteunen binnen verschillende disciplines. Dit met als doel de interne processen te verbeteren, de omzet te verhogen en het fundament onder de club te verstevigen.

Tussentijds heeft er, twee jaar geleden, een wisseling plaatsgevonden. Hierbij zijn vijf nieuwe leden toegevoegd. Vier op commercieel vlak (te weten: Menno Beukema, Marco Aarnink, Eduard Wolf, Robert Albers) en één voor de opnieuw opgestarte Voetbalopleiding (Bart Voortman). De vier eerstgenoemden werden aangesteld als meewerkend bestuur op het gebied van commercie. Op deze manier werd, in het jaar van de vernieuwbouw van de hoofdtribune, de commerciële afdeling van de club van een grote impuls voorzien. De vier nieuwe RvC-leden gaven destijds al aan dit voor een termijn van twee jaar te zullen gaan doen.

Commercieel manager
De afgelopen jaren is er procesmatig veel verbeterd en is de begroting – zeker in vergelijking met 2012/2013 – aanzienlijk toegenomen. Komend seizoen bedraagt de verwachte omzet minimaal € 5,7 miljoen. Verder is er geïnvesteerd in de arbeidsorganisatie, die in daadkracht flink is toegenomen. Het managementteam is uitgebreid met een technisch manager en de nieuwe commercieel manager wordt in de loop van deze week bekendgemaakt. Hierdoor kan het viertal, dat ook nauw betrokken was bij de aanstelling van deze commercieel manager, terugtreden na hun termijn van twee jaar. Ze blijven overigens allen nauw betrokken bij de club en zullen zich actief voor verschillende commerciële projecten blijven inzetten.

De verdere versterking van de arbeidsorganisatie maakt een wijziging in de bestuursstructuur van Go Ahead Eagles mogelijk. Het managementteam bestaat nu uit drie personen, te weten een algemeen-, commercieel- en technisch manager. Daarboven komt er een dagelijks bestuur van drie personen, plus voorzitter Edwin Lugt. Joop Boeyen (commercieel), Hilco Kok (algemeen) en Adrie Steenbergen (technisch) zijn elk het aanspreekpunt voor één van de drie disciplines binnen de arbeidsorganisatie. Doordat de Voetbalopleiding direct onder de technisch manager valt, vervalt deze bestuurlijke functie, die voorheen werd bekleed door Bart Voortman. Laatstgenoemde betreurt maar respecteert dit besluit van de club. De portefeuille Supporterszaken, die Voortman sinds kort beheerde, wordt overgenomen door voorzitter Edwin Lugt.

Nieuwe leden Raad van Commissarissen
Daarnaast is er vanaf heden een nieuwe Raad van Commissarissen geformeerd, bestaande uit drie personen, die meer op afstand zal gaan opereren. Dit zijn Robert Pierik (Medisch), Robert Heukels (Topsportklimaat) en Arnold Struik (Financiën). Alle drie hebben een achtergrond bij de club: Robert Pierik is chirurg, trad de afgelopen jaren regelmatig op als teamarts bij de beloften en is auteur van het boek Proud to be an Eagle. Robert Heukels heeft een verleden als teammanager en perschef bij de club. Arnold Struik beheerde al eerder de portefeuille Financiën en keert derhalve terug in de Raad van Commissarissen.

Directie Go Ahead Eagles BV en Directie Go Ahead Eagles Holding BV