Een doelpuntloos gelijkspel was het resultaat van een evenwichtige wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Roda JC. Het is de zevende keer dit seizoen dat een wedstrijd van de Deventenaren eindigt in 0-0. Een eindstand die vaak met een dubbel gevoel gepaard gaat.

Dat onderstreept ook Sam Beukema. De verdediger baalt dat er niet drie punten zijn gepakt tegen een concurrent, maar is blij met de manier van spelen van Go Ahead Eagles. “Ik ben trots op het team dat we 90 minuten lang gedisciplineerd hebben gespeeld”, begint Beukema. “Het was al veel beter dan maandag tegen FC Den Bosch. Dat geeft vertrouwen en we moeten op die voet verder gaan. We hebben als team gestreden en we opereerden als collectief. En we hebben natuurlijk achterin de nul gehouden, dat is wel een lichtpuntje van vanavond.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Dat het duel met Roda JC in 0-0 eindigde, onderstreepte het onderlinge evenwicht op het veld. “Beide teams waren ontzettend scherp aan het spelen”, aldus Sam Beukema. “Dan is het eigenlijk wachten op een foutje dat één van beide ploegen kan maken.” Ondanks dat die fouten uitbleven, kwam Go Ahead Eagles toch tot een aantal kansjes. “Die moet je dan ook eigenlijk benutten”, doelt Beukema onder andere op de gemiste kansen van Giannis Botos en Jacob Mulenga. “Dat waren spaarzame momenten. Als je die dan niet maakt, eindigt het logischerwijs in 0-0.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Al met al was het een turbulente week voor Sam Beukema. Hij dwong een mooie overstap naar AZ af, waar hij met recht trots op is. “Maar het gaf me ook heel veel rust”, legt Beukema uit. “Dat was maandag nog wel iets anders, moet ik toegeven. Toen zat ik met mijn hoofd toch wel een beetje bij de interesse die er in me was getoond. Gelukkig was al die onrust vandaag weg en kon ik me volledig focussen op de wedstrijd tegen Roda JC. Daardoor kon ik veel scherper aan de aftrap beginnen.”

(Foto: Erik Pasman)