De eerste wedstrijd van het seizoen was voor de bewoners van het COA te Zutphen een onvergetelijke belevenis. Nadat de bewoners rondom de wedstrijd schoonmaakwerkzaamheden verrichtten, genoten ze samen van een Avondje Adelaarshorst in het Home of Football.

Berry Witteveen, in hart en nieren supporter van Go Ahead Eagles, is werknemer van het COA en was medeverantwoordelijk voor de organisatie. Hij bezocht afgelopen vrijdag samen met elf bewoners en twee begeleiders van het COA de seizoensopener in De Adelaarshorst. In de week voorafgaand aan de wedstijd verrichtte Witteveen samen met de bewoners diverse schoonmaakwerkzaamheden in het stadion.

Geweldige ervaring

Op de vraag hoe het idee voor samenwerking tot stand kwam zegt hij met trots: “Ik zag dat Go Ahead Eagles wel wat extra handen kon gebruiken met de schoonmaakwerkzaamheden in het stadion. Daarop heb ik contact gelegd om dit te realiseren. Daarnaast vond ik dat onze bewoners ooit een keer in zo’n mooi stadion moesten komen. Deze combinatie heeft het gemaakt tot een geweldige ervaring voor onze bewoners maar ook voor Go Ahead Eagles. Het initiatief was een succes en de contacten voor een langere samenwerking zijn gelegd.”

Tekst gaat verder onder foto.

Berry Witteveen (in zwart t-shirt) op de tribune tijdens de wedstrijd tegen MVV). (Foto: Dennis Bresser)

De bewoners en de medewerkers van het COA hebben een geweldige dag gehad, zowel tijdens de schoonmaakwerkzaamheden als bij het bezoeken van de wedstrijd. Witteveen: “Dit schept een band. Dit is voor onze bewoners fantastisch, maar voor Go Ahead Eagles natuurlijk ook. We zijn met de trein van Zutphen naar Deventer gereisd en sommige van onze bewoners hadden hier nog nooit in gezeten. Dan ook nog de wedstrijd bekijken en meejuichen in een shirtje van Go Ahead Eagles, daar word je toch blij van? Een van onze bewoners ving na afloop zelfs een bal!”

Tastbare herinnering

“Bij terugkomst op het asielzoekerscentrum vroegen de bewoners gelijk om de foto’s die zijn gemaakt in De Adelaarshorst”, vervolgt Witteveen. “Hiermee hebben ze ook een tastbare herinnering een deze geweldige dag. Ik hoop dat de vangbal van onze bewoner een goed voorteken is voor het resterende voetbalseizoen. We zijn erg blij met de samenwerking die toch spontaan tot stand is gekomen tussen Go Ahead Eagles en het COA, hier staat onze club voor.” Hij sluit af met de woorden: “Volkser dan volks kan niet, warmer dan warm ook niet. Dat is Go Ahead Eagles.”


Foto: Jeffrey Hurenkamp