kolderopendag

De Open Dag van Go Ahead Eagles 2014 heeft het bezoekersrecord gebroken. Nooit kwamen er ruim 13.000 supporters naar het jaarlijkse evenement op de burelen van de Adelaarshorst.

Het uitstekende weer en de vele leuke activiteiten op het extra ruim opgezette Open Dag-terrein zorgden ervoor dat iedereen een schitterende dag beleefde.

Al om kwart voor elf meldden zich de eerste supporters bij het Home of Football-hek aan de Vetkampstraat. De traditionele kledinguitverkoop zorgde ervoor dat ook dit jaar, nadat Kolder en Vriends de poort openden, tientallen mensen richting de kraam renden. Achter hen volgden gaandeweg de dag nog duizenden mensen.

kolderopendag
Aanvoerder Marnix Kolder heet de bezoekers welkom.

Op het Open Dag-terrein kwam jong en oud aan zijn of haar trekken. Handtekeningenjagers ontwaarden de spelers al snel tussen de kramen, en ook later bij de signeersessie in het hoofdgebouw konden de laatste krabbels worden gescoord. Dit jaar was de diversiteit in kramen groter dan ooit. Zo kon er worden gebruld voor Go Ahead Eagles in de kraam van hoofdsponsor Drukwerkdeal.nl, en gaf stichting Niet te Kraken informatie over hun museumplannen. Ook Alex Schalk waagde bij eerstgenoemde een poging zo hard mogelijk te brullen. “Ja, even juichen, hè”, lachte hij. “Wat een prachtige dag dit. Zóveel mensen!”

Om en nabij het hoofdpodium dromden de mensen samen voor de demonstraties met de motorzaag en van Harly en friends van Valkerij Rijssen. Ook werd op het hoofdpodium Sjoerd Overgoor gehuldigd als Speler van het Jaar. “Natuurlijk ben ik hier trots op”, vertelde hij, met de grote trofee in zijn hand. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om de fans te bedanken voor hun geweldige steun het afgelopen seizoen. “Op naar komend jaar!” Hierna was het tijd voor Ludwig Boosvelt, bekend van Actie Middenstip, om bekend te maken dat Actie Stadionmuur ruim 19.000 euro heeft opgebracht.

leslydesa
Lesly de Sa gaat op de foto met enkele jeugdige fans.

Om half vijf was het tijd voor de spelerspresentatie. Speaker Rob de Jong kreeg het publiek mee in zijn oproep om tussen de tribunes heen en weer te zingen. Nadat de gebleven spelers en staf waren voorgesteld, was het wachten op de nieuwelingen. Deze werden ingevlogen door helicopters. “Fantastisch”, aldus aanvaller Puck Postma. “Dit is wel een binnenkomer, zeg. Zo krijg je nóg meer zin in het nieuwe seizoen. Het is denk ik voor iedereen een droom om zo binnengevlogen te worden in de Adelaarshorst. En die kwam vandaag uit voor mij. Gelukkig heb ik geen hoogtevrees, haha!”

Zie hier enkele videofragmenten van de Open Dag.

 

Klik hier voor een fotoalbum van de Open Dag