Nieuws Algemeen

Bijzondere avond in Adelaarshorst voor ernstig zieke Bob Kaayk

Bob Kaayk – een rasechte supporter van Heracles Almelo – is ernstig ziek. Hij zal niet meer beter worden. Samen met zijn geliefde Gea Venema bezocht hij afgelopen zaterdag Go Ahead Eagles – Heracles Almelo. Het werd een bijzondere, dierbare avond.

Dat Bob naar de wedstrijd ging, wist hij al een aantal weken van tevoren. Maar in samenwerking met Heracles Almelo verzorgde Go Ahead Eagles een VIP-behandeling voor Bob, wat voor hem als een complete verrassing kwam. Go Ahead-supporter Wilco Jansen kwam met het oorspronkelijke idee om het stel mee te nemen naar De Adelaarshorst. “Toen Go Ahead Eagles promoveerde, ging het balletje rollen”, begint Wilco. “Gea is mijn collega bij de politie en zo heb ik Bob ook zeer goed leren kennen. Meteen keek ik naar het speelschema wanneer Go Ahead Eagles – Heracles Almelo op het programma stond. Ik zei tegen Gea: als Bob het haalt, gaan we hem meenemen. Toen heb ik beide clubs ingelicht over de situatie en ze waren meteen bereid om er een bijzondere avond van te maken voor Bob.”


(Video: Dennis Hendriks)

En zo geschiedde. Wilco regelde via Pouw een mooie auto voor het koppel om naar het stadion te rijden en in samenwerking met de politie werd een politiemotor-colonne geregeld. “Vervolgens werden we fantastisch ontvangen door de club”, aldus Wilco. “De valkenier stond met Harly te wachten op de parkeerplaats en we werden door Jos (Miedendorp De Bie, MVO-medewerker Go Ahead Eagles, red.) begeleid naar en door het stadion. De businessclub was als een warm bad. De supportersverenigingen van Go Ahead Eagles én Heracles Almelo boden samen ingelijste shirts aan van beide clubs, waarna de wedstrijd begon. In het uitvak was, als kers op de taart, een prachtig spandoek te zien voor Bob. Schitterend!”

Voor Gea, de partner van Bob, was het een zeer indrukwekkende avond. “Voor ons was het geweldig”, vertelt ze. “Vooral de samenwerking tussen de clubs was top; een voorbeeld voor andere clubs. Deze avond is een herinnering voor het leven.” En zo ervoer Wilco het ook. “Het was een perfecte avond, alles klopte. De rit, het ontvangst, de wedstrijd, de timing: alles viel samen. Dat is heel dierbaar.”

Fotografie: Dennis Bresser

Terug naar overzicht