Nieuws Algemeen

Bijzondere Eredivisie-dag en bijzondere bal op sportpark Rielerenk

Niet alleen Fortuna Sittard was afgelopen zondag te gast in Deventer voor een ontmoeting met Go Ahead Eagles. Ook de spelersbussen van NEC, De Graafschap en FC Emmen werden gesignaleerd in de buurt van De Adelaarshorst. Op sportpark Rielerenk om precies te zijn, waar de derde speelronde van de Bijzondere Eredivisie plaatsvond.

Uiteraard ontbrak ook het Bijzondere Eredivisie-team van Go Ahead Eagles niet op deze bijzondere dag. Voorafgaand aan het toernooi ontvingen de spelers en speelsters van Go Ahead Eagles een Derbystar-bal van Deventrade, de official supplier van Derbystar. De PLANET APS is een bijzondere bal, aangezien deze uit duurzaam materiaal bestaat.

“De bovenkant van de bal is gemaakt van Japans polyurethaan, dat voor 45% afkomstig is van gerecyclede PET-flessen”, vertelt Marco Vervoort (commercieel manager B2B bij Deventrade), die eveneens aanwezig was tijdens de Bijzondere Eredivisie-dag. “Bovendien zijn de onderste drie lagen van de bal gemaakt van polyester, waarvan 80% gemaakt is van gerecyclede PET-flessen. In totaal worden er elf PET-flessen verwerkt in één bal. Zo worden deze petflessen hergebruikt op het voetbalveld.”

Bijzondere Eredivisie (1)

Nadat de spelers van de vier teams één voor één vanuit een kleurig rookgordijn het veld hadden betreden en Rob de Geest (wethouder gemeente Deventer) alle aanwezigen welkom had geheten, konden de wedstrijden beginnen. Aangezien er steeds tegelijkertijd twee duels werden gespeeld, hield omroepster Marianne – geassisteerd door Sam Crowther en Frank Ross – de aanwezige toeschouwers enthousiast op de hoogte van de ontwikkelingen op beide velden. Go Ahead Eagles begon de dag sterk door tegen FC Emmen een 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 zege. Daarna werd ook De Graafschap met 5-1 verslagen. Dat de vermoeidheid vervolgens wat toesloeg, bleek in de laatste wedstrijd tegen NEC. De Nijmegenaren – die eveneens hadden gewonnen van FC Emmen en De Graafschap – wonnen met 1-4. De dag werd door alle teams afgesloten met het schieten op het gatendoek dat voor een van de doelen was gespannen.

Bijzondere Eredivisie (11)

Al met al maakten bijzonder aangenaam weer, bijzonder goed voetbal en bijzonder sportieve wedstrijden het tot een bijzonder geslaagde dag om op terug te kijken. Go Ahead Eagles dankt Players United en Stichting Het Gehandicapte Kind voor de organisatie  van het evenement en DVV Go-Ahead voor de gastvrije ontvangst.

Fotografie: Carlo Bruil

Terug naar overzicht