Nieuws Algemeen

Bijzondere Eredivisie-team blijft ongeslagen op toernooi in Emmen

Na maandenlang noodgedwongen langs de kant te hebben gestaan, mocht het Bijzondere Eredivisie-team van Go Ahead Eagles onlangs eindelijk weer het veld op voor het spelen van echte wedstrijden. In stadion De Oude Meerdijk in Emmen werd een minitoernooi gespeeld tegen de Bijzondere Eredivisie-teams van FC Groningen en FC Emmen.

Om 10:45 uur werd koers gezet vanaf De Adelaarshorst richting Drenthe in de mooiste bus van Deventer: de spelersbus van de Go Ahead Eagles. Een rit die daardoor al een feest op zich was. Voor het Bijzondere Eredivisie-team van Go Ahead Eagles was FC Groningen de tegenstander in de openingswedstrijd. De Groningers kwamen nog wel op een 1-0 voorsprong, maar na een geweldig afstandsschot van Mike werd het uiteindelijk 1-1. De daaropvolgende wedstrijd tegen FC Emmen viel dezelfde eindstand te noteren. Go Ahead Eagles kwam op voorsprong door een doelpunt van Wesley, maar na een tegentreffer van de Emmenaren eindigde ook dit duel in een 1-1 gelijkspel.

Tekst gaat verder onder foto.


 
Na een korte rustpauze volgde de tweede ronde, waarin Go Ahead Eagles, FC Groningen en FC Emmen nogmaals tegen elkaar speelden. Ditmaal waren het de Groningers die de score openden tegen de rood-gelen, maar Go Ahead Eagles liet zich niet kennen en kwam door doelpunten van Mike en Aaron op een 2-1 voorsprong. Doordat FC Groningen op de valreep nog een tegengoal maakte, eindigde ook dit duel in een gelijkspel: 2-2.

De laatste wedstrijd van de dag was wederom tegen FC Emmen. Waar de Drenten wat vermoeid oogden, daar was het Bijzondere Eredivisie-team van Go Ahead Eagles nog topfit. Dit kwam ook duidelijk naar voren in de score. Na een geweldig doelpunt van Wesley scoorde Tiziano maar liefst twee keer achter elkaar, waardoor Go Ahead Eagles de wedstrijd met 3-0 won. Ongeslagen en met een goed gevoel werd dan ook de terugreis naar Deventer aanvaard, ondertussen alvast reikhalzend uitkijkend naar seizoen 2021/2022. Een seizoen waarin Go Ahead Eagles hopelijk volop wedstrijden mag spelen in de Bijzondere Eredivisie.


(Foto: Erik Spiekman)

Terug naar overzicht