In de Derde Divisie D heeft Go Ahead Eagles A1 vandaag een nipte 0-1 overwinning geboekt op bezoek bij Emmen A1. “We hebben veel kansen gecreëerd, maar qua afwerking was het ondermaats”, vatte trainer Harry Decheiver het duel krachtig samen. “Een aantal spelers had bij ons het vizier niet op scherp staan. Het was billenknijpen, maar uiteindelijk viel ons enige doelpunt vijf minuten voor tijd.” Tevreden was Decheiver wel over het spel van zijn ploeg in de eerste helft. “Toen speelden we aardig. Maar naarmate de treffer uitbleef, ging het bij onze spelers tussen de oren zitten. Waardoor we de tweede helft rommeliger gingen spelen en nog onrustiger werden voor het doel.” Door de 0-1 zege blijft Go Ahead Eagles A1 wel de ranglijst aanvoeren met 15 punten uit 5 wedstrijden.

Door een overtuigende 1-7 zege op Flevo Boys bleef ook de B1 van Go Ahead Eagles in de Derde Divisie D ongeslagen koploper met 15 punten uit 5 wedstrijden. “Ik heb bij vlagen een galavoorstelling gezien”, toonde trainer Kick Maatman zich uitermate tevreden. “We legden de ene na de andere vloeiende aanval op de mat. Iedereen was bij de les en maakte continu de juiste keuzes in het veld.” Het scorebord in Emmeloord gaf bij rust al 0-5 aan. Uiteindelijk stokte de teller voor de Deventer ploeg bij zeven treffers. “In de tweede helft misten we de absolute scherpte van de eerste helft”, zag Maatman. “Toch maakten we nog twee goede goals. Al met al ben ik zeer enthousiast over het spel dat ik vandaag gezien heb.”

In de Eerste Divisie A verloor de C1 van Go Ahead Eagles op sportpark de Zandweerd met 0-5 van FC Groningen C1. “Het verschil was niet zo groot als de einduitslag doet vermoeden”, vond trainer Jochem de Weerdt de nederlaag enigszins geflatteerd. “Met name in balbezit had het bij ons echter wel wat nauwkeuriger gemogen. Door veel werklust te tonen, wisten we het nodige te repareren.” In de rust keken de Deventenaren tegen een 0-1 achterstand aan. “In een poging deze achterstand weg te werken, namen we in de tweede helft wat meer risico”, zei De Weerdt. “We scoorden ook de gelijkmaker, maar deze werd afgekeurd. Groningen wist vervolgens nog wel een aantal keer door onze achterste linie te komen en twee keer te scoren.” Nadat Go Ahead Eagles door een rode kaart (2x geel) met tien man kwam te staan, liepen de noordelingen verder uit naar 0-5.

Derde Divisie D:
Emmen A1 – Go Ahead Eagles A1 0-1 (0-0)

0-1 Sam Beukema

Derde Divisie D:
Flevo Boys B1 – Go Ahead Eagles B1 1-7 (0-5)

0-1 Faisal Toryalai, 0-2 Jairzinho Slijngard, 0-3 Brian Karman, 0-4 Faisal Toryalai, 0-5 Marchello Besselsen, 0-6 Faisal Toryalai, 0-7 Chiel Huis in ’t Veld, 1-7 speler Flevo Boys

Eerste Divisie A:
Go Ahead Eagles C1 – FC Groningen C1 0-5 (0-1)