La’Vere Corbin-Ong zit over de helft van zijn revalidatie, Orhan Džepar heeft naar verwachting nog minimaal 6 weken nodig en Sjoerd Overgoor is hopelijk over 3 weken wedstrijdfit. Dat en meer in de blessure-update van deze week.

La’Vere Corbin-Ong (enkel)
Omdat het blessuremoment al enige tijd geleden heeft plaats gevonden en de enkel nog steeds fors dik blijft, is er nieuw aanvullend onderzoek in de vorm van een CT-scan verricht in het ziekenhuis. Deze aanvullende diagnostiek heeft geen bijkomende bevindingen opgeleverd. Dit is goed nieuws; ook deze scan laat dus geen kraakbeenschade zien. De verwachting van de medisch specialisten in het ziekenhuis en de medische staf van Go Ahead Eagles is dat La’Vere Corbin-Ong (foto, boven) over de helft is van zijn revalidatie. Vanaf vandaag zal een groter gedeelte van zijn revalidatie uitgevoerd worden op het veld. Weer een stap vooruit dus.

Orhan Džepar (bovenbeen)
Orhan Džepar kampt helaas met een hardnekkige bovenbeenblessure. De afgelopen periode is er met Orhan hard gewerkt aan zijn terugkeer. Hierin zijn ook grote stappen gemaakt. Het laatste gedeelte van de revalidatie – het kunnen hervatten van de groepstraining – is het moeilijkste en kost het meeste tijd. De verwachting is dat Orhan Džepar nog minimaal 6 weken nodig heeft om zijn rentree te kunnen maken.

Sjoerd Overgoor (hamstring)
Tijdens de afgelopen thuiswedstrijd tegen NEC is het in Overgoors rechter hamstring geschoten. Er is sprake van een verrekking met enkele gescheurde spiervezels. De klinische testen zijn redelijk optimistisch. De medische staf van Go Ahead Eagles hoopt Sjoerd Overgoor over 3 weken weer wedstrijdfit te hebben.