Belofte maakt schuld. En daarom gaan morgen 10.000 verse Zeeuwse bolussen de weg op van Middelburg naar Deventer. Bij stadion De Adelaarshorst worden alle supporters van Go Ahead Eagles vóór de Finalewedstrijd van de Play-Offs getrakteerd op de bekendste lekkernij uit Zeeland.

Dit verhaal vindt zijn oorsprong in oktober van 2018. Eagle Julius Bliek, telg uit de bekende Zeeuwse bakkersfamilie Bliek, luisterde zijn eerste basisplaats in het shirt van Go Ahead Eagles op met een doelpunt tegen Sparta. Reden genoeg om zijn teamgenoten na afloop te trakteren op een Zeeuwse bolus.

Toen de supporters van de club lucht kregen van dit verhaal, gaven zij massaal aan ook wel trek te hebben in dé specialiteit van Bliek Meesterbakkers. Julius Bliek toonde zich de beroerdste niet en beloofde plechtig nog dit seizoen 10.000 bolussen naar Deventer, nota bene de Koekstad, te halen.

Operatie
“En wat is nou mooier dan dit te doen bij de wedstrijd van het jaar?”, aldus Peter Bliek, vader van- en huidig eigenaar van Bliek Meesterbakkers. “Na de gewonnen halve finale in Den Bosch was één appje van Julius genoeg. ‘Pa, bij de Finale moet het gebeuren’, schreef hij. Hij ging zich vanzelfsprekend meteen daarna vol focussen op de wedstrijden tegen RKC Waalwijk; wij zijn hier in de hoofdbakkerij Middelburg de voorbereidingen gaan treffen op deze grootscheepse operatie.”

De bolussen zijn waarschijnlijk verkrijgbaar op het Stadionplein, al wordt er nu nog even gekeken wat de handigste plek is. De speciale bolustruck van Bliek Meesterbakkers doet in ieder geval dienst als uitgiftepunt. Bliek Meesterbakkers nodigt alle fans uit een gratis bolus te komen afhalen. “Een uitstekende bolus is de ideale (voedings)bodem voor een spannende voetbalavond”, sluit Peter Bliek met een knipoog af.


Foto’s uit Kleuren van Juweel Business Special (maart) – (Fotograaf: Jeffrey Hurenkamp)

Geen reacties meer mogelijk.