Het bekeravontuur 2018/2019 zit erop. Op bezoek bij AFC Ajax werd het 3-0 voor de thuisploeg. Na twee snelle goals in de 35e en 38e minuut was het dappere verzet van Go Ahead Eagles gebroken.

Go Ahead Eagles bleef ruim een half uur vrij eenvoudig overeind in de Johan Cruijff ArenA. Labyad mocht twee keer aanleggen, maar vond één keer Verhulst op zijn pad en zijn andere inzet ging naast.

Nadat ook Neres kennismaakte met de goede reflexen van Verhulst, liet de Braziliaan de Deventer goalie na 35 minuten toch kansloos. Ajax schakelde razendsnel om, waarna Neres vrij voor Verhulst niet faalde: 1-0.

Drie minuten later was het weer raak: onder het mom van ‘drie keer is scheepsrek’ trof Labyad nu wel doel door de bal onder Verhulst door te schieten.


Roland Baas houdt doelpuntenmaker David Neres van de bal. (Foto: Erik Pasman)

In de tweede helft gebeurde er, net als in het eerste bedrijf, lange tijd weinig. Maar toen Ajax gevaarlijk werd, was het ook meteen raak. Na ruim een uur spelen tikte Klaas Jan Huntelaar een voorzet van Kristensen van dichtbij binnen.

Voor zover er nog twijfels waren, was de wedstrijd hiermee definitief beslist. John Stegeman wisselde drie keer en bracht onder meer officiële debutant Giovanni Büttner. Ook de invalbeurt van Julius Bliek werd met applaus ontvangen door het uitvak, zeker door de 50 meegereisde fans uit Zeeland.

Voor het laatste fluitsignaal werd Go Ahead Eagles nog één keer gevaarlijk. Een schot van Lelieveld werd aangeraakt en verdween voorlangs het doel. Door deze nederlaag en daarmee het einde van het bekerseizoen kan de focus volledig op de competitie. Te beginnen met aanstaande zondag: SC Telstar-uit.

Ajax – Go Ahead Eagles 3-0
1-0 Neres (35)
2-0 Labyad (38)
3-0 Huntelaar (63)

Arbiter: Blom
Geel: Schuurs

Ajax: Lamprou, Kristensen, Schuurs, Blind (Dolberg/75), Bakker; Schöne, Van de Beek (De Wit/63), Neres; Cerny (De Ligt/63), Huntelaar, Labyad.

Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas (Bliek/75); Stans, Bakx (Langedijk/63), Overgoor; Navrátil (Büttner/72), Verheydt, Džepar.