Afgelopen juli was Tijmen Luttikholt met z’n ouders en zus op vakantie in Oeganda. De voormalige jeugdspeler van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding heeft in het Oost-Afrikaanse land niet alleen genoten van de vriendelijke mensen en de mooie natuur, maar ook een bezoek gebracht aan de jeugdacademie die door Go Ahead Eagles wordt ondersteund. Tijmen heeft in het district Bukomansimbi een cheque overhandigd van ruim € 1.000,-.

Dit mooie bedrag is enkele maanden geleden met een bloemenactie opgehaald door de spelers van de Voetbalopleiding. Met dit bedrag steunen de jeugdspelers van Go Ahead Eagles hun leeftijdsgenoten in Oeganda. Het geld wordt onder andere gebruikt voor het opzetten van de voetbalacademie genaamd Bukomansimbi Eagles, het verzorgen van trainingen en het organiseren van wedstrijden en toernooien.

Tekst gaat verder onder foto.

 
Sinds 2016 is Go Ahead Eagles betrokken bij een voetbalprogramma in Oeganda. Samen met de Deventer stichting UP4S en Zone College Twello stimuleert Go Ahead Eagles het voetbal in Bukomansimbi. De mogelijkheden om in het Afrikaanse land te sporten, verschillen enorm vergeleken met die in Nederland. Hier hebben jongeren volop mogelijkheden om te sporten en hun talent te ontwikkelen, maar in Oeganda is dat minder vanzelfsprekend. Vandaar dat Go Ahead Eagles het belangrijk vindt dat de spelers van de Voetbalopleiding zich ook inzetten voor leeftijdsgenoten die niet dezelfde mogelijkheden hebben.

Tekst gaat verder onder foto.

 
De voetbalacademie Bukomansimbi Eagles wordt gerund door UP4S. De talenten die voor de Bukomansimbi Eagles worden geselecteerd krijgen van UP4S een gratis schoolopleiding op de basis- of middelbare school. Via deze weg kunnen jongeren hun talenten op school en het voetbalveld ontwikkelen.

De afgelopen jaren zijn Jochem de Weerdt en Tristan Berghuis voor het voetbalprogramma naar Oeganda geweest. Jochem en Tristan hebben voetbalclinics gegeven aan trainers en spelers in Bukomansimbi. In oktober gaan Gerard Hullegie (coördinator jeugdscouting van Go Ahead Eagles) en Marc Hoekstra (sportdocent van Zone College) voor het voetbalprogramma naar Oeganda. Gerard zal op de website van Go Ahead Eagles regelmatig verslag uitbrengen over zijn ervaringen in Oeganda.

Geen reacties meer mogelijk.