Go Ahead Eagles is een club in beweging. Zowel voor als achter de schermen gebeurt er altijd wat op de burelen van De Adelaarshorst. In hun blogs nemen afwisselend technisch manager Dennis Bekking (technisch) en voorzitter Edwin Lugt (algemeen) lopende zaken met jullie door. Vandaag echter een blog van de hand van Hans de Vroome.

In aflevering 3: Hans de Vroome (directeur Go Ahead Eagles Holding BV) over 2003

Eerder vandaag heeft Go Ahead Eagles Robert Maaskant aangesteld als hoofdtrainer tot het einde van het seizoen. In het bericht zelf lees je hier meer over.

De aanstelling van Robert Maaskant zorgt voor wisselende reacties onder onze supporters, zo lees ik. Een deel ziet in Robert een prima interim coach. Als een man die met zijn flair voor de noodzakelijke boost op het veld kan zorgen. Maar er zijn ook andersoortige reacties. Die hebben te maken de situatie uit 2003. Robert verruilde toen Go Ahead Eagles tussentijds voor het toenmalige RBC. Deze move is hem kwalijk genomen. Uiteraard heb ik begrip voor de reacties van de supporters, maar het verhaal ligt genuanceerder dan hij nu vaak wordt geschetst.

Terwijl de club in 2002 achteraf geen cent te makken had, werd Robert Maaskant met prachtige perspectieven naar Deventer gelokt. Die zeepbel spatte heel snel na de aanstelling van Maaskant uit een. Het was nog maar de vraag of de salarissen betaald konden worden; de club was op sterven na dood.

Op dat moment kwam RBC met aanhoudende verzoeken om met Maaskant te mogen praten. Ik was inmiddels samen met andere mensen bezig met het herstellen van de financiële malaise. We besloten RBC toestemming te geven om met Robert in gesprek te gaan. Immers, een vertrek zorgde voor financiële verlichting bij de club. Om diezelfde reden gaven we later ook assistent trainer René Eijkelkamp toestemming om naar PSV te verhuizen. Het vertrek van Maaskant en Eijkelkamp was sportief natuurlijk een aderlating, maar in financieel opzicht echt een uitkomst voor de club.

Verhalen gaan soms een eigen leven leiden. Ik vind het belangrijk om ook deze kant van de zaak te belichten. Dat geeft een realistisch beeld en is fair naar Robert Maaskant toe. En verder hoop ik dat alle neuzen vanaf nu dezelfde kant op staan. Er is geen minuut meer te verliezen. Met elkaar, club, supporters, sponsoren, spelers en technische staf, willen wij maar één ding. En dat is het behoud van het eredivisieschap. En daar hebben wij iedereen bij nodig, 11 wedstrijden, 90 minuten lang.

Hans de Vroome
Directeur Go Ahead Eagles Holding BV