Boeiend voetbalgevecht in Breda eindigt in remise

Een levendige wedstrijd – zowel op het veld als op de tribunes – tussen NAC Breda en Go Ahead Eagles is geëindigd in een gelijkspel. Go Ahead Eagles domineerde de eerste helft; NAC Breda was de gevaarlijkste ploeg na rust. Eindstand van het voetbalgevecht: 1-1.

Go Ahead Eagles domineerde het eerste bedrijf. Door fel verdedigen en verzorgd aanvallen reeg de ploeg van trainer Jack de Gier de kansen aaneen. Zo was Martijn Berden drie keer gevaarlijk, maar zijn schoten en kopbal leverden geen openingstreffer op. NAC Breda kon daar één grote kans tegenover zetten: Sam Beukema haalde een volley van Andrija Filipovic weg uit de doelmond.

Elmo Lieftink stijlvol in actie. (Foto: Erik Pasman)

Ook in de tweede helft zochten de bezoekers meteen de voorwaartsen. Al na 45 seconden had Maecky Ngombo de 0-1 op zijn schoen, maar hij zag zijn poging voorlangs gaan. En dat terwijl trainer Ruud Brood van NAC zijn team van een impuls had voorzien met twee wissels in de rust. Die impuls werd gaandeweg de tweede helft wat meer zichtbaar, toen de thuisploeg zich ook wat meer in het duel ging mengen. Zo ging een schot van Othman Boussaid net voorlangs en tikte Huseyin Dogan de bal uit kansrijke positie voorlangs.

Na bijna 70 minuten spelen ontbrandde het duel volledig. Eerst was daar de positieve hoofdrol voor Maël Corboz, toen hij een indrukwekkende rush van Ngombo doeltreffend afrondde met een schot in de verre hoek. Twee minuten later ging de bal op de stip aan de andere kant, na een ongelukkige botsing tussen diezelfde Corboz en NAC-er Dogan. Ivan Ilic faalde niet: 1-1.

Met een aanvallende wissel – spits Finn Stokkers voor verdediger Roger Riera – ging NAC hierna va banque spelen. Dat leverde een levendige slotfase op, waarin beide ploegen kansen kregen op de winnende goal. Die bleef echter uit, waardoor NAC en Go Ahead Eagles genoegen moesten nemen met een punt.

NAC Breda – Go Ahead Eagles 1-1 (0-0)
68. Maël Corboz 0-1
71. Ivan Ilic 1-1

Scheidsrechter: de heer Lindhout
Toeschouwers: 18165
Gele kaart: Ivan Ilic (NAC Breda), Elso Brito en Maecky Ngombo (beiden Go Ahead Eagles)

NAC Breda: Nick Olij; Robin Schouten, Roger Riera (76. Stokkers), Colin Rösler, Pele van Anholt; Othman Boussaid,  Arno Verschueren (46. Mounir El Allouchi), Ivan Ilic, Andrija Filipovic (46. Luka Ilic); Huseyin Dogan, Sydney Van Hooijdonk.
Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Sam Beukema, Jeroen Veldmate, Elso Brito; Maël Corboz, Richard van der Venne (81. Alexander Bannink), Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil, Maecky Ngombo (81. Maarten Pouwels), Martijn Berden (72. Adrian Edqvist).