Boeiende wedstrijd in Nijmegen eindigt in remise

Een topper was het op papier, maar een topper werd het ook zeker op het veld. Een zeer boeiend schouwspel tussen NEC en Go Ahead Eagles eindigde vanavond in 1-1.

In een buitengewoon aantrekkelijke eerste helft kozen beide teams voor de leukste strijdwijze: aanvallen. Dat leverde na een kwartier een grote kans op voor Achahbar: vrij voor Verhulst schoot hij in het zijnet.

Daarna brak een zeer sterke fase van Go Ahead Eagles aan, waarin de kansen aaneen werden geregen. De grootste mogelijkheden waren voor Van der Venne, die twee keer vol op de paal schoot. Het volle uitvak juichte toen Verheydt in de nastoot van de tweede ‘paalpoging’ binnen schoot, maar volgens de arbitrage kwam de bal van Bakx en dus stond de spits buitenspel.

Vlak voor rust was het toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. Braken krulde de bal van afstand zeer bekwaam in de verre hoek: 1-0. Dit was ook meteen de ruststand.

Het beeld van de eerste helft: nét niet. (Foto: Erik Pasman)

De tweede helft begon even furieus als de eerste helft eigenlijk de hele tijd was. Eerst dook invaller Mart Dijkstra op voor Verhulst uit een vrije trap, maar de keeper kon redden. Even later werd Van der Venne diep gestuurd door Bosz. De middenvelder zag zijn wippertje net naast het doel gaan.

En zo golfde het spel op en neer. Schoot Overtoom aan de ene kant op de paal; werd er aan de andere kant door Alblas katachtig gered op een poging van Navrátil. Grote vraag was niet of er gescoord ging worden, maar door wie.

Het antwoord: Paco van Moorsel. De invaller stond koud in het veld toen hij de bal terugkreeg van Navrátil. De nummer 10 twijfelde niet en schoot subliem in de kruising: 1-1.

Hierna brak een zeer spannend kwartier aan. NEC wilde de voorsprong terugkrijgen en Go Ahead Eagles rook eveneens kansen op de 1-2. Echt grote kansen op een voorsprong voor een van beide bleven echter uit. En dus eindigde de wedstrijd in 1-1 en hadden beide ploegen het gevoel dat er meer in zat…

NEC – Go Ahead Eagles 1-1
1-0 Braken (39)
1-1 Van Moorsel (71)