Hier is-ie dan! Een brede selectie van de ingezonden tenuesuggesties en tenue-ideeën vind je vanaf nu op deze link! We hebben ons uiterste best gedaan een goede doorsnee te maken van de ruim 400 tenues die binnen zijn gekomen de afgelopen maanden. Sommige supporters stuurden tien(tallen) ontwerpen in. Om het aantal een beetje behapbaar te houden en ook anderen de spotlights te gunnen, hebben we maximaal drie ontwerpen per deelnemer geplaatst.

De afgelopen week zag je in de serie ‘Uit de stapel’ 19 prijswinnaars. Drie op de perstribune (, Martin en Arjen) en 16 in de klas van meester Jeroen. Daarnaast hebben wijzelf nog vier winnaars van de tweede prijs uitgezocht. Zij krijgen komende week bericht van ons.

Maar we hebben bewust de eerste prijs van beide categorieën (tot 16 jaar & vanaf 16 jaar) nog niet uitgedeeld. Want dat is aan jullie!

Die eerste prijzen zijn:
– Tot 16 jaar: Verjaardagsarrangement en een gesigneerd thuisshirt 2017/2018 uit handen van je favoriete speler

– Vanaf 16 jaar: Gratis seizoenkaart

Hoe gaat dit in z’n werk?
Heel simpel: jullie kunnen een week lang stemmen door een like te geven aan een ontwerpidee. Op vrijdag 14 juli kijken we welke ontwerpen de meeste likes hebben. De ontwerpen met de meeste likes (1x inzender tot 16 jaar & 1x inzender vanaf 16 jaar) winnen de eerste prijs van hun categorie!

In deze brede selectie zijn de ontwerpen van de hoofdrolspelers van ‘Uit de stapel’ niet meegenomen. De ontwerpen van de vier winnaars van de tweede prijs zitten er wel bij. Die maken we bewust nog niet bekend, omdat als een van die vier de meeste likes krijgt, de tweede prijs wordt doorgeschoven naar iemand anders.

Vanwege privacyoverwegingen en om ‘vriendjespolitiek’ zoveel mogelijk te voorkomen, hebben wijzelf geen namen bij de ontwerpen gezet. Als je jezelf wil bekendmaken als de maker van een bepaald ontwerp, mag je ‘m uiteraard ‘claimen’ in een reactie!

Tot slot:
Zoals jullie gaan zien hebben we een geweldig bonte mix van kleuren, sjablonen en combinaties binnengekregen. Een aantal van al die verschillende elementen/details is nu daadwerkelijk terug te vinden in de ‘echte’ nieuwe tenues. Zo bleek het draagvlak voor een klassiek paars/bordeaux-rood enorm en gingen er veel stemmen op de opzet van het thuisshirt van de afgelopen jaren te behouden. Wel met een iets smallere gele baan. Ook zie je als je door de ontwerpideeën gaat dat er veelvuldig een blauw uittenue is ingestuurd.

Details die terugkomen in de nieuwe tenues zijn onder meer de plaatsing van de chevrons aan de zijkant, het behoud van de skyline op de borst bij het thuisshirt en het gebruik van de zogenoemde dropneedle fabric-stof. Je zag deze dunne, chique lijntjes al terug in aflevering 2 van ‘Uit de stapel’, maar ook in de ontwerpen die je zo gaat bekijken kom je ze tegen.

Tot slot willen we iedereen nogmaals van harte bedanken voor hun input! Vind je dit seizoen geen van jouw elementen terug in de tenues? Wie weet is dat komend seizoen het geval. Want zoals jullie nu gaan zien is er genoeg input op het gebied van kleur, stijl en opbouw voor decennia!