Met onbevangenheid en doelgerichtheid als belangrijkste wapens deed Bradly van Hoeven afgelopen seizoen in de Tweede Divisie danig van zich spreken namens Jong Sparta Rotterdam. Aankomend seizoen wil hij zijn voetbalkunsten in de Keuken Kampioen Divisie etaleren. De 20-jarige vleugelaanvaller wordt door Go Ahead Eagles voor één seizoen gehuurd van Sparta Rotterdam.

Een technisch vaardige en doelgerichte publieksvoetballer. “Ja, zo zou je me misschien wel kunnen omschrijven”, zegt Van Hoeven. “Ik heb veel plezier in het voetbal, ben het liefst zo vaak mogelijk aan de bal en vind het leuk om het publiek te vermaken. Op een mooi voetballende manier tot goals komen, dat is het voetbal waar ik van houd.”

Zijn onbevangen aanvalsspel wist Bradly van Hoeven afgelopen seizoen ook aan doelgerichtheid te koppelen. In de Tweede Divisie schreef hij namens Jong Sparta Rotterdam in 24 competitieduels negen goals en drie assists op zijn naam. “Voorheen scoorde ik vrij weinig en moest ik het voornamelijk van mijn assists hebben. Maar afgelopen seizoen was het precies andersom. Uiteindelijk draait het in het voetbal natuurlijk om het maken van goals. Ik heb afgelopen seizoen onder meer geleerd om op het juiste moment in ‘de zestien’ te komen. En ja, dan valt de bal weleens goed voor je voeten.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Van Hoeven leerde ook om zich als aanvaller staande te houden in het fysieke geweld van de Tweede Divisie. “Van jongs af aan ben ik altijd al gewend geweest om een stap verder te denken, aangezien ik vrij klein van postuur ben. Je leert automatisch om slimmer te worden en de fysieke duels te mijden. Ook in de Tweede Divisie kwam dat goed van pas toen ik als jonge jongen met grote, volwassen mannen als directe tegenstander te maken kreeg.”

Tussen zijn wedstrijden voor het Rotterdamse beloftenteam door beleefde Van Hoeven zijn officiële vuurdoop als profvoetballer. Op 1 april 2019 maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal van Sparta Rotterdam toen hij drie minuten voor tijd mocht invallen tijdens de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. “Kort voor de winterstop van het seizoen 2018/2019 mocht ik aansluiten bij de eerste selectie van Sparta Rotterdam, dat destijds nog in de Eerste Divisie speelde. Op vrijdagavond zat ik regelmatig bij de selectie en op zaterdag speelde ik mee met Jong Sparta Rotterdam. Ook vorig jaar zomer mocht ik met de eerste selectie meetrainen tijdens de voorbereiding op seizoen 2019/2020, nadat Sparta Rotterdam net naar de Eredivisie was gepromoveerd. Na de winterstop van het afgelopen seizoen klampte ik weer aan en mocht ik een paar keer per week meetrainen met de hoofdmacht. Totdat er door de uitbraak van het coronavirus in één keer een streep door het seizoen werd gezet.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
In De Adelaarshorst wordt Van Hoeven herenigd met hoofdtrainer Kees van Wonderen en assistent-trainer Paul Simonis. “Het voetbal dat zij voor ogen hebben, spreekt me aan. Toen ik elf of twaalf jaar oud was, heb ik Paul Simonis in de jeugd van Sparta Rotterdam al een paar jaar als trainer gehad, evenals twee seizoenen geleden bij Sparta Rotterdam Onder-19.”

Kees van Wonderen was de trainer van Bradly van Hoeven bij Oranje Onder-17, waar de vleugelaanvaller een unieke periode meemaakte en onder meer Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Zakaria Aboukhlal (AZ), Myron Boadu (AZ) en Kik Pierie (Ajax) tot zijn teamgenoten mocht rekenen. “Fantastische ervaringen”, kijkt Van Hoeven met plezier terug op zijn dagen als jeugdinternational. “Met Oranje Onder-17 speelden we eerst de EK-kwalificatieronde en vervolgens de eliteronde, waarin we ons plaatsten voor het Europees Kampioenschap in Kroatië. Uiteindelijk verloren we in de kwartfinale van Duitsland door een tegendoelpunt in de laatste minuut. Echt op z’n Duits, ja.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Bij Go Ahead Eagles hoopt hij de draad van het abrupt beëindigde vorige seizoen weer op te pakken. “Ik ken Go Ahead Eagles als een aantrekkelijke club met een warme sfeer en een vol stadion op wedstrijddagen. Ik heb er hartstikke veel zin in om in dat stadion te mogen voetballen, het liefst met publiek uiteraard. Het is nu vooral zaak om fysiek fit te blijven tot het moment dat de voorbereiding op het aankomende seizoen écht begint. Ik wil mezelf in Deventer graag laten zien en een nieuwe stap in mijn ontwikkeling zetten.”

Technisch manager Paul Bosvelt: “Bradly is een talentvolle, vaardige en snelle vleugelaanvaller. Hij is een linksbenige speler die zowel op de linker- als rechterflank uit de voeten kan en voor dreiging voor het doel van de tegenstander zorgt. Kees van Wonderen en Paul Simonis hebben in het verleden met hem samengewerkt en kennen hem daardoor ook goed als persoon. Bradly is een echte teamspeler, die bij Jong Sparta Rotterdam een prima seizoen heeft gedraaid in de Tweede Divisie. Hij heeft aangetoond dat hij stappen heeft gemaakt in zijn ontwikkeling en wij denken dat Go Ahead Eagles hem een mooi podium kan bieden om die stijgende lijn in de Eerste Divisie verder door te trekken.”

(Foto: Erik Pasman)