Afgelopen zomer maakte Brem Soumaoro (21) de overstap van Jong FC Twente naar Go Ahead Eagles. Spelend als centrale verdediger of middenvelder kwam de in Guinee geboren voetballer inmiddels in alle drie competitiewedstrijden in actie.

Afgelopen vrijdag hield Soumaoro met Go Ahead Eagles slechts één punt over aan het competitieduel tegen Helmond Sport door in de blessuretijd de Brabantse gelijkmaker te incasseren (1-1). “We kunnen het onszelf kwalijk nemen dat we de wedstrijd niet eerder in het slot gooiden door de 0-2 te maken”, meent Soumaoro. “Go Ahead Eagles probeerde telkens de voetballende oplossing te vinden. Helmond Sport speelde daarentegen typisch Jupiler League-voetbal. Ze hanteerden de lange bal en probeerden vervolgens om de tweede bal te winnen. Bovendien schoten ze vanuit alle hoeken en gaten. Uiteindelijk maakten ze de gelijkmaker door een zondagsschot. Al waren ze daarvoor ook al een paar keer gevaarlijk en moest Sonny Stevens een paar keer redding brengen. Dat het doelpunt van Helmond Sport zo laat valt, maakt het puntenverlies extra zuur.”

(Foto: Erik Pasman)

Tijdens zijn eerste drie competitieduels voor Go Ahead Eagles speelde Soumaoro zowel als middenvelder als in het hart van de verdediging. “Ik vind het geen probleem dat ik op meerdere posities word ingezet”, zegt hij over zijn multifunctionaliteit. “Op mijn leeftijd wil ik altijd spelen en ben ik blij dát ik mag spelen. Daar ben ik de trainer dankbaar voor, want speeltijd is op mijn leeftijd cruciaal voor mijn ontwikkeling. Op welke positie ik ook word ingezet, ik probeer mijn rol altijd zo goed mogelijk in te vullen om het team aan drie punten te helpen.”


(Foto: Erik Pasman)

Met FC Volendam als tegenstander gaat Go Ahead Eagles aanstaande vrijdag in De Adelaarshorst op jacht naar de eerste competitiezege van het seizoen. “De afgelopen wedstrijden zat er voor ons meer in dan eruit is gekomen”, vindt Soumaoro. “Daarom moeten we onszelf tegen FC Volendam wél belonen. We moeten er alles aan doen om de drie punten in eigen huis te houden. Ook voor onze supporters, die nu al twee keer mee zijn geweest om een verre uitwedstrijd van ons te bekijken. Hopelijk kunnen we de supporters tegen FC Volendam terugbetalen voor hun steun.”

Ben jij er ook bij als Go Ahead Eagles aanstaande vrijdag tegen ‘Het Andere Oranje’ op jacht gaat naar de eerste competitiezege van het seizoen? Kaarten voor Go Ahead Eagles – FC Volendam zijn hier online te bestellen.