Brilstand in laatste test tegen Konyaspor

Jack de Gier had er naar aanleiding van de laatste oefenduels flink op gehamerd: niet meer zo makkelijk goals weggeven. Dat zijn ploeg geluisterd had, bleek tijdens de afsluitende oefenwedstrijd tegen Konyaspor. De kansen aan beide kanten waren schaars; de doelpunten nog veel schaarser. Het duel eindigde in 0-0.

Hoewel niet saai, leverde de eerste helft weinig kansen op. Alleen Navrátil, die naar binnen sneed en doelman Kirintili op zijn pad vond, kreeg een goede mogelijkheid om te scoren. De Turkse formatie uit Konya liet bij vlagen aardig combinatiespel zien, maar kon geen gaatje vinden in de hechte defensie van Go Ahead Eagles.

Alexander Bannink was een van de officieuze debutanten als Eagle in De Adelaarshorst. (Foto: Erik Pasman)

In de tweede helft zagen de bijna 3.000 toeschouwers in De Adelaarshorst meer kansen. Zo was aanvaller Milosevic een aantal keer gevaarlijk namens Konyaspor en redde Kirintili in een tijdsbestek van luttele seconden drie keer op een poging van een Eagles-speler.

Nadat in de slotfase het wedstrijdformulier alleen nog aan verandering onderheving was door een aantal wissels, vond arbiter Blank het welletjes. Met name defensief kan Go Ahead Eagles terugkijken op een prima ‘generale’, voordat vrijdag het Keuken Kampioen Divisie-spektakel weer losbarst. Dan is MVV de tegenstander.

Go Ahead Eagles – Konyaspor 0-0
Arbiter: Erwin Blank