Elso Brito speelde donderdag zijn tweede interland voor Kaapverdië en zijn eerste sinds zijn komst naar Go Ahead Eagles. Brito maakte de negentig minuten vol in de oefenwedstrijd met Togo. “We kijken met een goed gevoel terug op het duel.”

Brito bevindt zich momenteel met de nationale ploeg van Kaapverdië in Frankrijk. Donderdag speelde hij met de Blauwe Haaien een oefenwedstrijd tegen Togo. Kaapverdië won het duel met 2-1. De 25-jarige Brito kreeg een basisplaats van bondscoach Rui Águas. De Rotterdammer had een groot aandeel in het tweede doelpunt van Kaapverdië, want uit Brito’s voorzet werd uiteindelijk de 2-1 gescoord.

Brito blikt met een goed gevoel terug op de wedstrijd. “Een mooie overwinning op een sterk land! Het was ook fijn om belangrijk te zijn voor de ploeg en negentig minuten te spelen”, vertelt hij. “Togo heeft een fysieke ploeg en dus moesten we als team veel persoonlijke duels uitvechten.”

Zondag volgt voor Brito wellicht zijn derde interland in het shirt van Kaapverdië, want dan staat een oefeninterland tegen DR Congo op de rol.