Go Ahead Eagles verloor vandaag met 1-2 van De Graafschap. De Doetinchemmers bleken efficiënter dan de ploeg van Jack de Gier, zo had ook Elso Brito gezien. “Zij maakten de goals en wij niet.”

In een volle Adelaarshorst kwam Go Ahead Eagles al vroeg op een 0-1 achterstand tegen de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. Toch speelde Go Ahead Eagles geen slechte eerste helft. Brito: “Nee, we hebben zeker goed gevoetbald. Alleen was De Graafschap efficiënter. Zij maakten de goals en wij niet. Maar ik denk wel dat we hebben laten zien dat we kunnen voetballen.” De Graafschap kwam aan het begin van de tweede helft op een 0-2 voorsprong. In de slotfase werd het nog spannend door een doelpunt van Maarten Pouwels.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

“We probeerden nog de gelijkmaker te maken, onder meer door de lange bal te spelen. Op het einde kregen we nog een grote kans en die ging er helaas ook niet in”, vertelt de linksback van Go Ahead Eagles. “De teleurstelling overheerst. Wij speelden vandaag goed. Door het doelpunt van Maarten kregen we een kleine boost en ging het publiek achter ons staan. Helaas resulteerde dat niet in een goal.” Brito was wel te spreken over de sfeer in De Adelaarshorst. “De sfeer was top. Ik denk dat we vandaag aan de fans hebben laten zien wat we kunnen.”

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)