Een drukke week sloot Go Ahead Eagles vrijdagavond af met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij NAC Breda. De formatie van Jack de Gier pakte een verdiend punt in het Rat Verlegh Stadion en had misschien wel recht op meer, zo concludeerde Elso Brito na afloop in de catacomben. “We hebben laten zien dat we niet voor een gelijkspel kwamen.”

De 25-jarige Brito speelde vrijdagavond alweer zijn derde wedstrijd in zeven dagen. Na FC Den Bosch-thuis (vorige week vrijdag) en Almere City-uit (afgelopen dinsdag) maakte Brito ook tegen NAC weer de negentig minuten vol. “De afgelopen dagen, na het bekerduel met Almere, hebben we lekker getraind. We hebben ons goed kunnen focussen op de wedstrijd tegen NAC en hadden er vertrouwen in dat we hier drie punten konden pakken”, vertelde Brito na het duel.

De Kaapverdisch international en zijn teamgenoten moesten toch genoegen nemen met een puntendeling met de eerste periodekampioen. “Helaas is het ons niet gelukt om drie punten te pakken, ondanks dat we vanaf het eerste moment lieten zien dat we niet voor een puntje kwamen. We begonnen lekker aan de wedstrijd, hielden NAC goed onder druk en probeerden te voetballen. Dit hebben we goed gedaan.”

Tekst gaat verder onder foto.

Goed gevoel

In de 68e minuut kwam Go Ahead Eagles op voorsprong door een bal in de verre hoek van Maël Corboz. Niet veel later volgde het antwoord van NAC. “Jammer dat we na de 1-1 niet nog een doelpunt hebben gemaakt, want later in de tweede helft hebben we toch een aantal redelijk grote kansen gehad. Met een beetje gelukt valt die bal er dan toch nog in.”

Ondanks dat Go Ahead Eagles misschien recht had op meer weet Brito dat een puntendeling op een Avondje NAC maar voor weinig clubs is weggelegd. “We hebben ons goed staande gehouden, want NAC-uit is zeker niet makkelijk. Ook vanavond hebben we weer laten zien dat we een goede ploeg hebben en we houden dan ook een goed gevoel over aan deze wedstrijd.”

(Foto’s: Erik Pasman)