Go Ahead Eagles Onder-19 is op een internationaal toernooi in Lochem op de derde plaats geëindigd. Erik Zandstra, sinds dit seizoen de coach van Onder-19, blikt tevreden terug op het toernooi.

Zandstra is onlangs aan de slag gegaan bij Go Ahead Eagles Onder-19. “Het bevalt goed. Ook mijn eerste indruk van de groep is positief”, vertelt hij. Zandstra zag dat Onder-19 een goed toernooi speelde in Lochem. “Van het Regioteam Lochem hebben we met 4-0 gewonnen. Alleen was dat, ondanks de uitslag, niet onze beste wedstrijd. Onze beste wedstrijd was tegen Sheffield Wednesday (2-2). Dat duel hadden we moeten winnen, want we hebben Sheffield aardig weggespeeld. Ze hadden moeite met onze speelwijze, maar we kwamen twee keer onterecht op achterstand. Gelukkig toonden we mentale weerbaarheid door alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen.”

Tekst gaat verder onder foto.

Kevin Greeven, die tijdens de voorbereiding ervaring opdeed bij de hoofdmacht, in actie in Lochem.

Op zondag speelde Go Ahead Eagles Onder-19 in de derde groepswedstrijd met 1-1 gelijk tegen Cheltenham Town. Hierdoor eindigde Go Ahead Eagles niet als eerste in de poule. “In de blessuretijd maakten we pas de gelijkmaker. Maar na een kwartier wilden die Engelsen al stoppen omdat ze moe waren. Dat geeft aan dat we er momenteel goed opstaan, want wij hadden nog voldoende kracht over.”

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles Onder-19 viert de late gelijkmaker tegen Cheltenham Town.

Go Ahead Eagles Onder-19 werd uiteindelijk derde door in de troostfinale Barnsley FC te verslaan na strafschoppen. “Ook zij speelden op z’n Engels, oftewel kick en rush. Dat we lastig scoren is een gegeven, maar we hebben in die wedstrijd gelukkig ook geen doelpunten geïncasseerd. Dat is positief.”

Tekst gaat verder onder foto.

Olaf Kok stuurt de doelman van Barnsley de verkeerde kant op vanaf de strafschopstip.

Binnenkort begint ook Go Ahead Eagles Onder-19, dat vorig jaar degradeerde uit de Eerste Divisie, de competitie. “Het is lastig om een voorspelling te doen. Bij Onder-19 werken we nauw samen met de beloften en het eerste, met als gevolg dat we spelers afstaan aan de beloften en hopelijk ook aan het eerste. Maar dat is juist mooi voor de club. Daardoor is het op dit moment wel lastig in te schatten wat het niveau van de ploeg is.”

Zandstra heeft drie doelen met zijn ploeg: “Het seizoen is geslaagd als we aan drie pijlers hebben voldaan. Ten eerste willen we graag weer proberen terug te komen in de Eerste Divisie. Daarnaast willen we bij Onder-19 zoveel mogelijk jongens opleiden om ze vervolgens te laten doorstromen naar de beloften en/of het eerste. Uiteindelijk is het idee om zoveel mogelijk jongens uit de regio en eigen opleiding in het eerste te krijgen. Als wij goed presteren gaan die pijlers hand in hand met elkaar.”

Geen reacties meer mogelijk.