Vorig jaar maakte Bruno van den Dungen met zijn spel en doelpunten indruk bij Go Ahead Eagles Onder-13 en ook dit seizoen staat zijn naam regelmatig op het scoreformulier bij Go Ahead Eagles Onder-15. Zijn prestaties in het roodgele shirt vielen ook op bij de KNVB.

Afgelopen voorjaar speelde Bruno van den Dungen al drie KNVB-selectiewedstrijden in De Meern. Vervolgens nodigde de Nederlandse voetbalbond hem uit om op 16 oktober selectiewedstrijden in Zeist te komen spelen. Bruno keek zijn ogen uit toen hij zich twee weken geleden meldde op het trainingscomplex van de KNVB in Zeist. “Ik was er nog nooit geweest, het was mijn allereerste keer”, vertelt de aanvaller van Go Ahead Eagles Onder-15. “Het is echt een mooi en groot complex. Alles zag er goed verzorgd uit en er lagen goede velden.”In de Zeister bossen namen circa zeventig spelers in de leeftijdscategorie Onder-14 het in onderlinge wedstrijden tegen elkaar op. ’s Ochtends was het de beurt aan spelers uit de westelijke randstad, ’s middags kwamen vooral de spelers van clubs uit Noord-, Oost- en Zuid-Nederland in actie. “Aan de ene kant was het wel bijzonder om met en tegen jongens te voetballen die bij grote clubs spelen”, blikt Bruno terug. “Maar aan de andere kant voelde het ook weer niet heel vreemd. Als ik het niveau niet aan zou kunnen, dan had ik van de KNVB namelijk geen uitnodiging ontvangen om naar Zeist te komen.”Dat hij het niveau wel degelijk aankon, bewees Bruno op het veld. Tijdens vier wedstrijden van twintig minuten kwam hij zestig minuten in actie en maakte hij vier (van de in totaal zeven) doelpunten. “Eén keer met het hoofd, één keer met rechts en twee keer met links”, somt Bruno zijn treffers op. “Ik speelde als linksbuiten; dezelfde positie waar ik normaal gesproken ook bij Go Ahead Eagles Onder-15 sta. De tegenstand was wel zwaarder dan ik normaal gesproken in de competitie gewend ben bij Go Ahead Eagles Onder-15. Na afloop was ik ook vermoeider dan normaal na een wedstrijd. Daaraan merkte ik dat alles toch een tempootje hoger ging.”


 
Afgelopen vrijdag ontving Bruno een brief met positief nieuws van de KNVB: hij mocht de selectiewedstrijden van gisteren overslaan, maar mag zich op 21 november definitief in de selectie van Oranje Onder-14 proberen te spelen tijdens een stagedag. “Ja, ik was wel blij toen ik de bevestiging kreeg dat ik gelijk door mocht naar die stagedag”, geeft Bruno aan. “Natuurlijk wist ik wel dat ik twee weken geleden goed heb gespeeld in Zeist, maar ik had niet verwacht dat ik de selectiewedstrijden van gisteren mocht overslaan.”Het goede nieuws over zijn verrichtingen in Zeist ontging uiteraard ook zijn teamgenoten bij Go Ahead Eagles Onder-15 niet. “Mijn ploeggenoten zijn blij voor me en lopen me soms een beetje te plagen”, weet Bruno. “Maar wel op een leuke manier, hoor! Dan roepen ze ‘Hé, daar komt onze Oranje-klant weer aan’ of ze gaan ineens buigen als ik aan kom lopen, haha.’

Mocht Bruno zich op 21 november definitief in de selectie van Oranje Onder-14 spelen, dan traint hij van december 2018 tot en met maart 2019 twee keer per maand mee in Zeist. In april 2019 staat er in Ierland een oefeninterland voor Oranje Onder-14 op het programma, terwijl in mei 2019 in eigen land tegen Japan Onder-14 wordt geoefend. Bruno blijft er echter nuchter onder. “Meer dan mijn best kan ik op 21 november niet doen. En dan zie ik wel of ik word uitgenodigd voor de definitieve selectie van Oranje Onder-14. Natuurlijk hoop ik van wel, maar eerst richt ik me op de stagedag. Pas daarna kunnen we eventueel verder kijken.”


(Foto: Dennis Bresser)