Bruno van den Dungen heeft een paar mooie voetbaldagen in het vooruitzicht. Eerst speelt hij morgen met zijn teamgenoten van Go Ahead Eagles Onder-15 de competitiekraker tegen FC Groningen O15 op sportpark Corpus Den Hoorn in Groningen. Inzet: het behouden van de koppositie in de Tweede Divisie D. Aanstaande maandag en dinsdag wacht Bruno een tweedaagse stage van de KNVB in Zeist. Inzet: een plaats in Oranje Onder-14.

Bruno speelde in oktober een aantal selectiewedstrijden op het trainingscomplex van de KNVB in Zeist. Daarbij viel de aanvaller van Go Ahead Eagles Onder-15 in dusdanig positieve zin op, dat hij op 21 november in de Zeister bossen mocht deelnemen aan een stagedag van de KNVB. Aanvankelijk zou de Nederlandse voetbalbond op basis van deze stagedag de selectie voor Oranje Onder-14 samenstellen, maar inmiddels is er gekozen voor een extra ‘tussenronde’, die dus op maandag 3 december en dinsdag 4 december plaatsvindt.


(Foto: Dennis Bresser)

Mocht Bruno zich begin volgende week definitief in de selectie van Oranje Onder-14 spelen, dan traint hij tot en met maart 2019 twee keer per maand mee in Zeist. In april 2019 staat er in Ierland een oefeninterland voor Oranje Onder-14 op het programma, terwijl in mei 2019 in eigen land tegen Japan Onder-14 wordt geoefend.