Go Ahead Eagles B1 heeft in een vriendschappelijke ontmoeting Bennekom B1, spelend in de tweede divisie, met 6-1 aan de kant gezet. Vier goals werden gemaakt door Dani Cloteda, die weer helemaal terug is na blessureleed.

“We hebben het heel goed gedaan en een aantal fantastische goals gemaakt, over meerdere schrijven”, blikte trainer Kick Maatman dik tevreden terug. “Vorige week verloren we van AFC, koploper in de tweede divisie, maar waren we gelijkwaardig. Tegen een middenmoter uit dezelfde klasse waren wij veruit de betere. Deze groep is duidelijk klaar voor een niveau hoger.”

In competitieverband vergaat het de B1 crescendo. De ploeg is koploper in de derde divisie D en morste nog geen punten. Juist oefenwedstrijden tegen hoger spelende teams maken duidelijk dat er in verdedigend opzicht nog winst is te behalen. Maatman: “Bij vlagen waren we slordig in de opbouw, waardoor we balverlies leden. De tegenstander kwam daardoor drie keer voor onze goal. Niet vaak, maar we streven ernaar dat dat helemaal niet gebeurd. Verdedigend moeten we zulke situaties in een vroeg stadium goed oplossen. Overigens redde keeper Paul Vlaskamp ons twee keer uitstekend.”

Karakteristiek:
Go Ahead Eagles B1 – Bennekom B1 6-1 (3-1). Doelpunten GAE: Dani Cloteda (4), Marchello Besselsen (2).