Nieuws Algemeen

Bundled staat Go Ahead Eagles terzijde in eDivisie 

De laatste jaren is esports niet meer weg te denken uit het hedendaagse sportlandschap. Niet voor niets ziet Go Ahead Eagles in esports dan ook een verbindende schakel tussen de club en de samenleving. Het partnership met Bundled helpt Go Ahead Eagles om die verbinding verder tot stand te brengen.

Esports is afgeleid van de Engelse term ‘electronics sports’. Dit houdt in dat er op een spelcomputer een game in competitieverband gespeeld wordt. Een van de populairste games is FIFA, waarbij professionele voetbalclubs tegen elkaar spelen en de gamer de spelers bestuurt. Elke Eredivisieclub komt met zijn eigen e-sporter(s) uit in de eDivisie, zo ook Go Ahead Eagles.

Bundled is voor meerdere clubs in de Eredivisie (en daarbuiten) een vaste partner op het gebied van esports. Als specialist in het opstarten en uitvoeren van esports coacht en ondersteunt Bundled dit seizoen de nieuw te selecteren esporters van Go Ahead Eagles om de beste resultaten te halen in de eDivisie. Daarnaast zorgt Bundled ervoor dat iedereen mee kan genieten van de verrichtingen van Go Ahead Eagles in de eDivisie. Zo is het straks mogelijk om elke wedstrijd live te bekijken op het gamersplatform Twitch. Daarnaast zullen er samen met Bundled game-evenementen worden georganiseerd en diverse content-items worden gepubliceerd op Instagram en eventuele andere social mediakanalen van de club.

“We zijn blij en trots op dit partnership”, zegt Melvyn Wolthers, managing director van Bundled. “Toen de eDivisie in 2017 begon, hebben we ook enkele activiteiten opgezet met Go Ahead Eagles. Daarna zijn we elkaar nooit uit het oog verloren. Mede daardoor is er nu voor FIFA 22 een mooi partnership ontstaan.”

Botos

Jan Willem van Dop sluit zich hierbij aan. “Onder jongeren is FIFA een zeer populaire game”, weet de algemeen directeur van Go Ahead Eagles. “Wij willen deze jongeren graag bij de club betrekken door dit seizoen gametoernooien en andere activiteiten te organiseren. Daarnaast willen we als club ook op het gebied van esports talenten de kans geven en een toekomst bieden. We zijn dan ook erg blij met ons toetreden tot de eDivisie, wat we als de perfecte binding met onze jeugdige supporters zien. We kijken uit naar de start van de competitie!”

De eDivisie start eind oktober. Meer informatie over de (online) gametoernooien en activiteiten die Go Ahead Eagles wil organiseren, volgt te zijner tijd via de (social) mediakanalen van de club. We zijn benieuwd naar jouw skills, dus tot snel in de (online) gameroom!

Cordoba
Terug naar overzicht