Met een meer dan verdiend punt in de tas keerde de spelersbus van Go Ahead Eagles afgelopen vrijdag terug naar De Adelaarshorst na het uitduel tegen NEC. Een etmaal eerder gingen ook ruim 25 Business Partners met de spelersbus op pad voor de Business Club on Tour. Zonder punten, maar een gezellige ervaring rijker arriveerden zij in de avonduren weer bij De Adelaarshorst.

De eerste tussenstop van de Business Club on Tour was bij Spectrus Licht & Advies in Deventer. Lars en Richard van Beek ontvingen het businessgezelschap in de showroom van Spectrus met koffie, thee en een petit four die voorzien was van zowel het Eagles-logo als het Spectrus-logo. Vervolgens deed Lars van Beek in zijn presentatie onder meer uit de doeken hoe de nodige lichtvoorzieningen in en rond De Adelaarshorst mede door Spectrus tot stand zijn gekomen. Tijdens de eerste verbouwing van de hoofdtribune werd de Dusseldorp Lounge al van nieuwe verlichting voorzien, terwijl Spectrus ook betrokken was bij de meest recente verbouwing in 2015. Hierdoor zijn tegenwoordig de Rabo Lounge, Van Wijnen Lounge, de achterkant van de Leo Halle tribune en het stadionplein eveneens goed verlicht. Tegen het einde van het bezoek aan Spectrus stonden er voor de aanwezige Business Partners hapjes en drankjes klaar in de speciaal geprepareerde ‘snackhoek’.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Het vervolg van de Business Club on Tour leidde naar de Grolsch-fabriek in Enschede. Ondanks een klein oponthoud onderweg was de busreis richting het oosten van Overijssel er niet minder gezellig door. Niet in de minste plaats door het kratje bier (Grolsch, uiteraard!) dat was meegenomen in de bus. En omdat het commerciële team van Go Ahead Eagles met grote regelmaat door het gangpad van de bus liep met drankjes, chips en andere lekkernijen, had de Business Club on Tour wel iets weg van een gezellig schoolreisje. Niet voor niets werd er vlak voor aankomst geroepen: “Allemaal bukken als we straks bij Grolsch arriveren.”


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

In Café De Klok stonden er voor het gezelschap koffie en thee klaar en werd een videopresentatie over de historie van de bierbrouwer getoond. Vervolgens volgde een rondleiding langs de productielocatie van Grolsch, waar het hele brouwproces werd uitgelegd. Ook het maken van de speciaalbieren van Grolsch en het schoonmaken en ‘ontdoppen’ van de bierflessen kwamen aan bod. Het proeven van essentiële bieringrediënten als hop, mout en bronwater gaven een extra smaakdimensie aan de rondleiding. Een heerlijk biertje proeven kon uiteraard ook na afloop van de bezichtiging. Na het nuttigen van soep en een broodje bal reden de Business Partners met de spelersbus weer terug naar De Adelaarshorst. Zonder punten, maar mét een leuke ervaring in de achterzak.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)