Blij met de punten, niet met het spel. Dat was zaterdag de conclusie van C1-trainer Jochem de Weerdt na de 4-0 zege van zijn ploeg op het Arnhemse SML. De vieze smaak van de nederlaag van vorige week tegen De Graafschap is in elk geval weggepoetst.

Onder leiding van de sterke aanvoerder Craig Post liep de C1 op de Zandweerd in de eerste helft uit naar een 3-0 voorsprong. Het derde doelpunt kwam van de voeten van Post zelf, de eerste twee goals werden gemaakt door respectievelijk Kaan Kisa en Sirat Sahebzadah. De treffer van laatstgenoemde ontstond na een fraai een-tweetje met rechtsbuiten Rehwin Nandpersad.

GA Eagles C1 - SML C1

Kaan Kisa kopt raak tegen SML. (Foto: Erik Pasman)

Na rust wist de thuisploeg namens opnieuw Kisa nog slechts één keer te scoren. Daarmee was de overwinning een feit, maar vrede over het spel was er allerminst. Zo was Go Ahead Eagles dikwijls slordig in de passing. “Zonder dat de jongens vol onder druk stonden”, had De Weerdt vanaf zijn zetel – een blauw kratje – langs de lijn gezien. “Het is wel belangrijk om over te spelen naar iemand die hetzelfde shirt aanheeft”, zei hij met een vleugje cynisme.

“Het is mooi dat we drie punten hebben gepakt na de zeperd van vorige week, maar als trainer kan ik niet tevreden zijn. Deze wedstrijd had niet het niveau dat je in de eerste divisie mag verwachten. We zullen heel ander voetbal op de mat moeten leggen.”

GA Eagles C1 - SML C1

Aanvoerder Craig Post is zijn tegenstander te glad af. (Foto: Erik Pasman)

Post mag de aanvoerdersband dragen in de C1 en dat is voor de veertienjarige Nijverdaller een mooie opsteker. Vorig seizoen moest hij bijna volledig missen door een beschadigde meniscus. “Ik ben heel blij dat ik weer elke dag met voetbal bezig kan zijn. Dat is leuker dan vier keer per week bij de fysiotherapeut zitten. Ik ben weer helemaal fit.” Hij wil zich deze jaargang ontpoppen als leider en vaker scoren dan de – toch nog – zes treffers die hij vorig seizoen maakte; in competitie-, beker- en oefenduels samen. “En ik wil natuurlijk doorstromen naar de B1.”

Go Ahead Eagles: Mike van Zwolle; Mischa van der Stoel, Thomas van Schaik, Iede Schokker, Tijmen Luttikholt; Craig Post, Coen Temminck (45. Marcio Kok), Sirat Sahebzadah (45. Timo Schefczyk); Rehwin Nandpersad (54. Ruferd Alberto), Quiermo Dumay (54. Aaron van Leer), Kaan Kisa (54. Beau de Bone).

 

Karakteristiek:

Go Ahead Eagles C1 – SML C1 4-0 (3-0). 14. Kaan Kisa 1-0, 21. Sirat Sahebzadah 2-0, 31. Craig Post 3-0, 46. Kaan Kisa 4-0.