Calderwood ‘ziek’ van nederlaag GA Eagles 2

Go Ahead Eagles 2 heeft de thuiswedstrijd tegen het schaduwelftal van FC Dordrecht met 2-1 verloren. De thuisploeg kreeg op het kunstgras van FC RDC kansen genoeg, maar was ongelukkig in de eindfase. Op de ranglijst – reservecompetitie; poule B – staan de Deventenaren nog altijd derde.

“Ik heb een ongelooflijke hekel aan verliezen, dus ik ben hier echt ziek van”, baalde trainer Scott Calderwood. “Maar het is een feit; we hebben ons de punten laten afsnoepen.” Binnen vijf minuten keek de thuisploeg maandagavond tegen een achterstand aan. Linksback Robin van der Meer gleed uit waarna Alvin Daniëls zich razendsnel een weg baande naar de goal en diagonaal raak schoot.

BRP_0307
Donny Reugebrink, Elvio van Overbeek, Nick de Bondt en Teije ten Den vieren een feestje na de treffer van De Bondt (foto: Niels Breider).

De rest van de eerste helft domineerde Go Ahead Eagles. Nick de Bondt vuurde vanaf links een aantal keer vervaarlijk af, maar doelman Jaimy Schaap wist zijn inzetten telkens te keren. Ook waren er kansen voor Orhan Džepar (schot), Elvio van Overbeek (schot), Teije ten Den (kopbal; centimeters naast) en Darryl Bobson (kopbal).

Vijf minuten na rust was het wél raak voor de Deventer ploeg. Een voorzet van rechtsbuiten Van Overbeek belandde aan de andere kant van het veld, waar De Bondt hard en hoog raak schoot: 1-1. De wedstrijd speelde zich wederom vooral af op de helft van Dordrecht, maar scoren bleek geen sinecure voor Go Ahead Eagles. Tot overmaat van ramp maakten ‘de Schapenkoppen’ tien minuten voor tijd via invaller Riccardo Wijsbroek 1-2.

BRP_0287
Elvio van Overbeek op het punt de assist te geven voor de 1-1 (foto: Niels Breider).

“In de eerste helft laten wij het liggen”, had ook Calderwood gezien. “We waren te slordig in de eindfase en spelers maakten één-op-één met de keeper verkeerde keuzes. Het veldoverwicht was voor ons. Dat is leuk en aardig, maar ik koop er niets voor. Ik miste soms de échte winnaarsmentaliteit. Dan loop je maar een keer een blauw oog op of een hechting. Mijn spelers lieten het soms een beetje gebeuren, bang om een tik te krijgen misschien. We speelden met een sterk elftal – met veel jongens uit het eerste –, geloofden in de overwinning en kregen daar ook de kansen voor. We zullen bij onszelf te rade moeten gaan.”

Go Ahead Eagles: Schmitz; Groenbast, Bobson (87. Bayraktar), Nieveld, Van der Meer; Mathieu (46. Reugebrink), Vloedgraven, Džepar; Van Overbeek, Ten Den (76. Postma), De Bondt.

Karakteristiek:
Go Ahead Eagles 2 – FC Dordrecht 2 1-2 (0-1). 4. Alvin Daniëls 0-1, 51. Nick de Bondt 1-1, 83. Riccardo Wijsbroek 1-2.